• Als het ook éénmaal tegenzit, dan zit het ook goed tegen. Nadat er vorige week nog verdiend met 2-0 van Yerseke verloren werd, toonde Hellevoetsluis tegen Bruse Boys tekenen van herstel en had het op basis van de kansen verdiend te winnen, maar een vermeende terugspeelbal op de keeper leidde de gelijkmaker en duur puntenverlies voor de rood-witten in. Ook werd Victor Hartog nog eens geheel ten onrechte met een rode kaart naar de kant gestuurd.

Doordeweeks en in de voorbespreking luidde trainer Edwin de Koning, gezien de positie op de ranglijst, nog maar eens de noodklok. De 11e plaats was Hellevoetsluis onwaardig en de concurrentie wist in de vorige speelronde allemaal punten te pakken. De Hellevoeters gingen echter toch met een goed gevoel de wedstrijd tegen Bruse Boys in, want dinsdagavond was 1ste klasser Olympia uit Gouda nog verdiend en met goed voetbal uitgeschakeld in de strijd om de VoetbalRijnmond Cup. De Koning wilde daarop voortborduren door met dezelfde opstelling te beginnen, maar aanvaller Ken Luyendijk presteerde het om in het kwartiertje dat hij met het 2e elftal meedeed een rode kaart te krijgen. Zodoende trad Wouter Besters aan als diepe spits en dat verandert dan toch iets aan het spel van Hellevoetsluis. Desondanks begonnen de Brielsestraatwegbewoners uitstekend aan de wedstrijd en waren zij de bovenliggende partij. Er werden ook kansen gecreëerd, maar de uitstekende doelman hield de ploeg uit Bruinisse op de been. In de 34e minuut werd de ban dan toch gebroken, toen het uitgerekend Wouter Besters was die in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten kreeg, zijn lichaam goed gebruikte en met zijn linker voor de op dat moment verdiende 1-0 voorsprong zorgde. Bruse Boys liet zich echter ook niet onbetuigd en kreeg zeker ook haar kansen, zodat er voor het weer talrijk aanwezige publiek een leuke en open wedstrijd ontstond.

In de tweede helft waren de rollen echter omgedraaid, doordat Bruse Boys iets anders stond, maar waar de Hellevoeters in de eerste helft wel kansen kregen, was de ploeg uit het vissersdorp slechts dreigend tot aan de 16-meter en kreeg het geen grote kansen. Het was juist Hellevoetsluis dat de kansen kreeg, maar met 14 doelpunten in 14 wedstrijden beschikken de Hellevoeters niet over de meest trefzekere ploeg in deze afdeling. Dat bleek ook deze middag weer, want zowel Serkan Yavuzyigitoglu als Victor Hartog verschenen oog-in-oog met de doelman. Yavuz omspeelde weliswaar de doelman, maar werd te ver naar de zijkant gedreven, waardoor zijn inzet in het zijnet verdween en Hartog had alle tijd om een hoek uit te kiezen, maar schoot de bal jammerlijk tegen de voeten van de doelverdediger. Ook een schitterende vrije trap was een prooi voor de doelman. Onur Furuncu legde vanaf zeker 25 meter met zijn linker aan en de bal leek als een streep in de bovenhoek te verdwijnen. Toch wist de keeper er, met een prachtige zweefduik, nog net 1 hand tegen te krijgen en de bal tot corner te werken. Voor beide acties bracht het publiek de handen op elkaar. De 3 ploegen onder de Hellevoeters op de ranglijst hadden inmiddels alle drie met 1-0 hun wedstrijden gewonnen, dus het was zaak dat ook de rood-witten deze voorsprong vast zouden houden. Dat leek ook te gebeuren, totdat scheidsrechter Alvarez uit Zwijndrecht een bal, die ongelukkig van de voet van Öner Sang-A-Jong in de handen van doelman Ribaric verdween, als terugspeelbal beoordeelde en Bruse Boys een vrije trap op 5 meter van het doel te nemen kreeg. Ondanks de 11 Hellevoeters op de doellijn, werd de stand toch op 1-1 gebracht. Gezien de haast die Bruse Boys had om het leder weer uit het doel te halen, gingen beide teams voor de overwinning. Bruse Boys deed namelijk nog mee in de strijd om de 2e periode en Hellevoetsluis moest winnen om niet nog een plaatsje te zakken. Het was opnieuw Hellevoetsluis dat de kansen kreeg, maar schoten van Stefan Tuns en Brian Poelman verdwenen net naast het doel, waar de overtalsituatie op dat moment beter uitgespeeld had kunnen worden. Naast het puntenverlies beëindigde Hellevoetsluis het duel ook nog eens met 10, omdat de scheidsrechter meende dat Victor Hartog bewust tegen hem aanliep en hem daarvoor de rode kaart toonde. De scheidsrechter spreidde echter, op het moment dat Hartog hem passeerde, zelf zijn armen, waardoor een botsing onvermijdelijk was. De schorsing, hoe hoog of laag ook, zal dan ook door de Hellevoeters aangevochten worden, maar vanwege zijn rode kaart zal Hartog de uiterst belangrijke wedstrijd volgende week bij Axel moeten missen. Al met al dus een tegenvallende zaterdag voor Hellevoetsluis, waar ook weer niet te dramatisch over gedaan moet worden. Bruse Boys is namelijk geen misselijke ploeg en de 1-1 was gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd wel terecht te noemen, al is het natuurlijk altijd zuur om op zo’n manier een  tegentreffer te moeten slikken.