• Normaal gesproken is het voorspellen van de toto vooral een kwestie van geluk, maar inzetten op een wedstrijd van Hellevoetsluis is dit jaar uiterst voorspelbaar. Met zes opeenvolgende gelijke spelen in even zovele wedstrijden weet je bijna zeker wat het resultaat van een wedstrijd van de Hellevoeters wordt. Dit keer bleef het 0-0 in de uitwedstrijd tegen Arnemuiden, zagen de Hellevoeters Walcheren tot twee punten naderen, maar speelden de concurrenten Yerseke en SVOD ’22 ook gelijk, zodat de 3e plaats nog altijd binnen handbereik is.

    Op een zonnig sportcomplex in Arnemuiden, waar het aangenaam toeven was vanwege de lekkere temperatuur, kreeg Hellevoetsluis in de eerste helft de grootste kansen, maar komt het momenteel moeizaam tot scoren. Topscorer Jeffrey Burger ontbrak vanwege een schorsing/wintersport, dus moesten de doelpunten komen van Nick Koopal en Casper Bredius. Die laatste vond echter de lat en Koopal schoot van een meter of 8 de bal over de goal. Ook Bethslot Woldeamanuel, bediend door Casper Bredius, had de bal vrij voor het inschieten, maar raakte de bal ongelukkig. Vincent Mast kreeg een kans uit een corner, maar zag de keeper de bal net over tikken. Ook Arnemuiden kreeg kansen en de gelijke stand bij de rust was dus terecht.

    In de 2e helft was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin er vooral door beide teams hard werd gestreden. Pas toen na 70 minuten de krachten afnamen kwamen er kansen voor beide ploegen. De grootste kans was in de 88e minuut voor Arnemuiden, maar Dyron Bijl redde zijn ploeg met een fantastische redding op de inzet van de spits van Arnemuiden, die bij de eerste paal vrij in kon schieten. In de slotfase kreeg Hellevoetsluis nog een teleurstelling te verwerken, toen Misha van Kempen een directe rode kaart kreeg na iets te fel inkomen. Arnemuiden was echter leeggespeeld en dus ging Hellevoetsluis voor de driepunter. Vincent Mast zag zijn kopbal tot corner gekeerd worden en uit deze corner kopte Casper Bredius voor de rood-witten nog op de lat. In de absolute slotfase zette de ingevallen Bo van Wingerden een slim blok en kreeg Tijs van den Heuvel dé kans 1-op-1 met de keeper. Omdat de bal op het allerlaatste moment opstuitte, vloog de bal in de handen van de keeper en ging de kans op de eerste driepunter van 2024 voor Hellevoetsluis verloren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper MZC ’11 op het programma. Een mooie gelegenheid voor de Hellevoeters om op een drukbevolkt Sportpark Historyland, gesteund door het fanatieke thuispubliek, de eerste driepunter van het jaar binnen te slepen en mee te blijven doen om plek 3.