• In de topper tussen Zuidland, gedeeld koploper met NSVV en DBGC, en Hellevoetsluis, 2 punten achter de 3 koplopers, kwamen de Hellevoeters niet scherp uit de kleedkamer, wat resulteerde in een vroege 1-0 achterstand. Ondanks een hoeveelheid kansen kwamen de rood-witten deze vroege achterstand niet meer te boven en verloren ze zelfs ietwat geflatteerd met 5-0 van de directe concurrent!

    Al in de 3e minuut wisten de Slanders te profiteren van geklungel achterin bij Hellevoetsluis. Verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven, waarvan de Zuidlandse voorhoede in 2 instanties wist te profiteren (1-0). Hellevoetsluis had niet gelijk geleerd van deze tegenvaller, want 3 minuten later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Dit keer wist Jeffrey de Koning op de lijn redding te brengen. Na 15 minuten kwam Hellevoetsluis dan toch beter in de wedstrijd en kreeg het kans-op-kans, maar de bal wilde er maar niet in. Brendon Jansen’s spetter belande op de paal, Glenn Stoffers’ inzet werd knap door de doelman gekeerd en ook pogingen van Brian Poelman en Serkan Yavuzyigitoglu troffen net geen doel. Getuige de 21 doelpunten in 9 wedstrijden is scoren toch al het gehele seizoen het probleem bij de Hellevoeters. Concurrenten NSVV (32), DBGC (31) en Zuidland (36) doen het wat dat betreft aanzienlijk beter. De rust brak, ondanks de kansen voor de ploeg uit Hellevoetsluis, aan met een 1-0 tussenstand.

    Ook in het eerste kwartier van de 2e helft was Hellevoetsluis de bovenliggende partij en kreeg het kansen, maar toen de thuisploeg in de 59e minuut de 2-0 scoorde, leek het verzet bij de Hellevoeters gebroken. Tien minuten na de 2-0 leidde balverlies van Brendon Jansen de 3-0 voor Zuidland in. Razendsnel werd er omgeschakeld en was doelman Bijl voor de 3e keer kansloos. In het voetbal weet je het echter nooit en kan één moment een wedstrijd volledig omdraaien. De 3-1 kwam er dan ook bijna, maar uit één van de gevaarlijke corners van Hellevoetsluis kopte Jeffrey de Koning niet in, maar net naast het doel. De definitieve beslissing viel in de 86e minuut, toen Zuidland de 4-0 wist te scoren. Drie minuten later strooiden de Zuidlanders nog eens extra zout in de wonden, toen zij met een mooie aanval door de defensie van de Hellevoeters sneden en het mooiste doelpunt van de middag maakten (5-0). Daarmee won Hellevoetsluis weer niet van een directe concurrent (DBGC 3-3, NSVV 0-0) en moet het voorlopig een pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap. Met een eigen thuiswedstrijd tegen De Meeuwen en RCS - Zuidland en de topper DBGC - NSVV op het programma, kan alles er na volgende week echter ineens weer heel anders uit zien. Hellevoetsluis zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen, de kansen moeten benutten en een andere mentaliteit moeten tonen. Met mekkeren op elkaar, spelers die zichzelf beter vinden dan ze daadwerkelijk zijn en een team dat snel het koppie laat hangen, hebben ploegen namelijk nog nooit een wedstrijd gewonnen.