• Toen de stand bij Hellevoetsluis - MZC '11 in de 90e minuut 0-1 was, wist je eigenlijk al dat dit vast niet de eindstand zou zijn. Ten eerste zijn thuiswedstrijden van Hellevoetsluis vooral in de slotfase een garantie voor spektakel en Hellevoetsluis had tot nu toe alle competitiewedstrijden in 2024 gelijkgespeeld. In de 95e minuut gebeurde dus ook wat iedereen al vermoedde. Brendon Jansen kon in het strafschopgebied alleen gestuit worden door een overtreding en Jeffrey Burger benutte de toegekende penalty. Zo eindigde ook de zevende competitiewedstrijd in 2024 voor Hellevoetsluis in een gelijkspel.

    Hoewel de ploeg uit Zierikzee treurde om de late tegentreffer en een enkele speler zijn frustratie op een reclamebord botvierde, mocht de koploper over de hele wedstrijd genomen niet ontevreden zijn met 1 punt. Hellevoetsluis had namelijk, vooral in de eerste helft, vaker de bal en kreeg een paar dotten van kansen. Hoewel het bij rust nog 0-0 was, had een 2-0 voorsprong voor de Hellevoeters niet misstaan. De grootste kans was voor Jeffrey Burger, nadat Casper Bredius goed  doorjoeg op een verdediger, hem de bal ontfutselde en tegen de keeper schoot. De terugspringende bal had Burger nog voor zijn favoriete linker kunnen leggen, maar hij roste de bal met zijn rechterbeen hoog over het doel van MZC. In de 42e minuut was het opnieuw Casper Bredius, die, na een mooie steekpass van Brian Poelman, voor de keeper verscheen, maar weer schoot Bredius tegen de doelman. De enige wapenfeiten van de tandenloze koploper waren wat hachelijke momenten uit scrimmages, maar telkens was er een Hellevoetsluis-verdediger die zich voor de bal wierp. Ook appeleerden de Zeeuwen nog voor een strafschop, waarbij het opvallend was dat het 'slachtoffer' amper protesteerde, maar een enkele medespeler des te meer. De uitstekende scheidsrechter Mandemakers uit Waalwijk liet zich echter niet van de wijs brengen.

    In de tweede helft was er al snel weer een kans voor de thuisploeg, toen weer Casper Bredius de bal nog net voor de doelman wist te bemachtigen, maar naar de zijkant gedreven en met zijn rug naar het doel, schoot hij de bal over. Op het uur kreeg Nick Koopal het op zijn heupen, liet twee verdedigers zijn hielen zien, maar ook hij schoot op de keeper. Drie minuten later was er de grootste kans voor MZC '11, maar van dichtbij werd de bal niet in, maar net naast het doel gekopt. Een paar minuten later was het alsnog raak voor MZC '11, toen doelman Dyron Bijl bij een afstandschot niet helemaal vrijuit ging (0-1). Hellevoetsluis ging niet bij de pakken neer zitten, was minstens gelijkwaardig aan de koploper en zoals wel vaker kunnen er op het Sportpark Historyland in de slotfase gekke dingen gebeuren. In de 88e minuut was het eerst nog Nick Koopal die eerder bij de bal was dan de doelman, maar de keeper zat er ten koste van een hoekschop alsnog tussen. In de absolute slotfase gebeurde dan toch weer wat al zo vaak gebeurde aan de Brielsestraatweg. Brendon Jansen werd met een steekpass door Nick Koopal diep gestuurd, sneed het 16-metergebied in, speelde de bal langs de tegenstander, die instapte en Jansen ten koste van een overtreding stuitte. Strafschop! Jeffrey Burger schoof deze uiterst koelbloedig in het net (1-1). Gezien het verloop van de wedstrijd en de hoeveelheid kansen voor de Hellevoeters niet meer dan terecht en zo presteerden de rood-witten het om in competitieverband voor de zevende keer op rij gelijk te spelen. Drie keer raden wat het resultaat van de eerstvolgende (uit)wedstrijd op 6 april tegen Yerseke zal zijn...