• De thuiswedstrijd tegen MOC ’17 was voor Hellevoetsluis dé gelegenheid om na vier opeenvolgende gelijke spelen eindelijk weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Ondanks een 1-0 voorsprong en het verschil op de ranglijst, stond er na 90 minuten toch weer een gelijke stand op het scorebord. Zodoende is Hellevoetsluis in 2024 nog altijd ongeslagen, maar schiet het met al die gelijke spelen niets op in de stand.

    Al was het dan pas 9 maart, toch baadde het Sportpark Historyland al in een heerlijk lentezonnetje. Het publiek had de weg naar de Brielsestraatweg weer in grote getalen weten te vinden en zo waren dus alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag. Helaas werkten de 22 hoofdrolspelers daar niet aan mee, want het publiek kreeg een weinig spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld. Qua veldspel en balbezit hielden de teams elkaar in evenwicht en hoewel Hellevoetsluis meer echte kansen kreeg, liet ook MOC ’17 zich niet onbetuigd. Toch waren het de rood-witten die met een voorsprong gingen rusten, al was het wachten tot de 42e minuut voordat het doelpunt viel. Vanaf 16 meter wist Bethslot Woldeamanuel een teruglegger op waarde te schatten en de bal achter de MOC-doelman te schieten (1-0).

    In de tweede helft kwam de wedstrijd opnieuw niet echt los. Jeffrey Burger kreeg de grootste kans voor Hellevoetsluis en ook Nick Koopal was dreigend, maar tot meer treffers leidde dit niet. MOC ’17 was in de tegenstoot ook dreigend en moest wel naar voren voetballen, want door de 0-3 zege van Arnemuiden klom deze ploeg over MOC ’17 heen en stond de ploeg uit Bergen op Zoom in de gevarenzone. Een kwartier voor tijd werden de Brabanders beloond, toen een voorzet vanaf de rechterkant maar net door Dyron Bijl aangeraakt kon worden, maar daardoor voor de voeten viel van een MOC-aanvaller, voor wie het, geheel vrijstaand, een koud kunstje was om de bal binnen te lopen (1-1). Het anders zo gevreesde slotoffensief van de Hellevoeters, spelend naar het eigen, normaal zo fanatieke, publiek, bleef dit keer ook uit, zodat Hellevoetsluis voor de vijfde opeenvolgende keer in 2024 gelijk speelde en zodoende dit jaar nog niet verloren heeft, maar door al die gelijke spelen nu gezakt is naar de vijfde plaats.