• Na 7 weken voorbereiding was het dan eindelijk zover. Iedereen had uitgekeken naar de start van de competitie en het moest weer een ouderwets feestje worden op het zonovergoten ING Sportpark. Hellevoetsluis trof het helaas niet, want in de eerste wedstrijd kreeg het gelijk één van de kandidaten voor de titel op bezoek en verloor het geflatteerd, maar verdiend met 1-4.

    Na een lange voorbereiding is het toch altijd weer spannend welke keuzes een trainer gaat maken en met welke basis hij gaat starten. Afhankelijk van fitheid, trainingsopkomst, houding en gedrag, positie in het veld en welke spelers het beste bij elkaar passen, zijn die keuzes voor de buitenwacht misschien niet altijd te begrijpen, maar valt het voor een trainer ook niet altijd mee om die keuze te maken, zeker als sommige spelers ook nog eens gelijkwaardig aan elkaar zijn. Beginnen met de kleine, felle Patrick Haze als linksback of met de voetballend iets betere Stefan Tuns? Centraal met Vincent Mast starten, of hem op zijn vertrouwde positie als rechtsback neerzetten en beginnen met twee linkspoten centraal achterin? Öner Sang-A-Jong als middenvelder laten starten ten faveure van aanvoerder Frenk van Gelderen of toch vertrouwen op de wedstrijdmentaliteit van Van Gelderen? En wie gaat het 18-jarige talent Marley Dors, die zich in de basis wist te spelen, maar er vandaag niet is, vervangen? Een rechtspoot op rechts of de technisch vaardige linkspoot Frank de Regt? Uiteindelijk stonden er 11 op het veld, die het moesten gaan doen tegen het Zeeuwse Yerseke, vorig seizoen na jaren weer uitkomend in de 2e klasse en nu bestempeld als één van de favorieten voor de titel.

    De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar toch had Yerseke iets de overhand. De treffer na 18 minuten kwam dan ook geenszins uit de lucht vallen. Een misser van Jeffrey de Koning, die niet zijn meest gelukkige eerste helft uit zijn carrière speelde, zorgde voor een vrije doortocht voor de Yerseke-spits. Deze kreeg nog te maken met de naar binnen geknepen Stefan Tuns, maar met een kapbeweging werd deze op het verkeerde been gezet en werd de bal in het doel geschoten (0-1). Toch was het Gaultier Obiango, die al in de 23e minuut een voorzet van links bij de eerste paal binnen wist te tikken en daarmee Hellevoetsluis weer op gelijke hoogte bracht (1-1). Yerseke kwam nog voor rust echter opnieuw op voorsprong , toen geknoei links achterin van het ervaren duo De Koning en Sang-A-Jong leidde tot balverlies. Het schot op doel werd tot overmaat van ramp ook nog eens door De Koning van richting veranderd, waardoor doelman Oostrijck kansloos was (1-2). Hoewel Yerseke nog een grote kans op 1-3 kreeg, was dit de ruststand.

    In de tweede helft, met Frenk van Gelderen voor Rucentney Benito, had Hellevoetsluis vooral de bal, maar wist het maar niet tot kansen te komen. De grootste kans was voor Gaultier Obiango, maar deze koos voor een krul naar de verre hoek, waar een andere keuze misschien een betere was geweest. Achterin moest men bij Hellevoetsluis waakzaam blijven voor de snelle counters van Yerseke, maar in de 78e minuut was er geen houden meer aan. Een aanval over Hellevoets’ rechterkant, belandde in de 16 meter, waar de nummer 11 van Yerseke net iets eerder bij de bal was dan Jeffrey de Koning en de bal door de benen van doelman Oostrijck in het doel schoot (1-3). Vijf minuten later was de wedstrijd definitief beslist, toen een onhandige overtreding van Patrick Haze leidde tot een strafschop en de 1-4 voor het in het blauw getooide Yerseke. Zodoende begon Hellevoetsluis teleurstellend aan de competitie, maar krijgt het volgende week een nieuwe kans om de eerste 3 punten te veroveren, wanneer het op bezoek gaat bij het Zeeuwse Serooskerke. Welke lastige keuzes dient trainer Edwin de Koning dan weer te maken?