• Een thuiswedstrijd van Hellevoetsluis is niet vaak saai te noemen en ook de wedstrijd tegen koploper Heinenoord verliep weer spectaculair. In de dying seconds moest de favoriet voor de titel toch nog de gelijkmaker toestaan en eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 4-4!

    In de eerste 20 minuten zag het er nog niet naar uit dat de toeschouwers op het drukbezochte Sportpark Historyland veel doelpunten voorgeschoteld zouden krijgen. De teams waren bevreesd voor elkaars kwaliteiten, waardoor het vooral aftasten en rondspelen was. Kansen kwamen er dan ook niet en het spel oogde aan beide kanten rommelig. De 0-1 viel dan ook uit het niets, toen Heinenoord door het midden aanviel, Richard Zebregs de bal met een sliding weg wilde werken, maar prompt zijn eigen doelman passeerde. De eerste kans voor Hellevoetsluis viel een paar minuten later te noteren, toen Jeffrey Burger goed reageerde op een bal die over de Heinenoord-verdediger viel, maar Burger schoot oog-in-oog met de keeper de bal hoog over. In de 35e minuut was het raak voor Hellevoetsluis, toen twee Heinenoord-spelers elkaar bij een uittrap van Dyron Bijl in de weg liepen en Nick Koopal een vrije doortocht kreeg. Vanaf links schoof Koopal de bal met rechts in de verre hoek (1-1). Een minuut later kreeg Hellevoetsluis een domper te verwerken, toen de wekelijks uitblinkende Nathy Kazadi zich verstapte en geblesseerd het veld moest verlaten. Tim van der Lijn was zijn vervanger en Brendon Jansen schoof een naar de rechtsachterpositie. Een gevaarlijke aanval van Heinenoord door het centrum van de verdediging van Hellevoetgsluis werd verijdeld en in de daaropvolgende counter was het weer Nick Koopal die dit keer als aangever bij een doelpunt betrokken was. De inkomende Brian Poelman draaide zijn teruglegger fraai naar de verre hoek en scoorde zo de 2-1 voor Hellevoetsluis! Lang konden de Hellevoeters niet van deze voorsprong genieten, want uit de daaropvolgende corner werden de Hellevoeters twee keer in de lucht geklopt en kwam Heinenoord weer op gelijke hoogte (2-2). Dit leek ook de ruststand te worden, maar een fraaie combinatie over de linkerkant leidde een nieuwe voorsprong voor de rood-witten in. De voorzet van Bethslot Woldeamanuel werd net voorbij de tweede paal door Tim van der Lijn voor het doel gekopt, waar zijn maatje Jeffrey Burger geheel vrijstaand de 3-2 in kon knikken.

    In de tweede helft bleef de thuisploeg eenvoudig overeind tegen het flets spelende Heinenoord, dat toch een aantal zogenaamde vedettes in de ploeg heeft, die in het verleden uitkwamen voor hoger spelende teams en binnengehaald zijn met maar één opdracht, kampioen worden. Voorlopig liggen ze ook op titelkoers, maar overtuigend was het allemaal niet wat de ploeg van de Hoeksche Waard liet zien, al was dat ook de verdienste van het gedisciplineerd spelende Hellevoetsluis. Van de anders zo bewierookte aanvallers had de Hellevoetse verdediging niks te duchten en hoewel Hellevoetsluis de kansen ook niet aaneen reeg was de ploeg van Mark van Os aanvallend dreigender dan de ploeg van Ralph Kalkman. Een half kansje was er voor Tijs van den Heuvel, toen hij met zijn hoofd niet goed genoeg achter een voorzet van Nick Koopal kon komen en hij deze schampte en net naast kopte. In de 60e minuut paste Heinenoord een drievoudige wissel toe en vanaf dat moment werd de ploeg van voorzitter, sponsor en teammanager Arie van den Berg wel sterker. Drie minuten later was het al raak, toen de nummer 14 een schot loste wat door Dyron Bijl tot hoekschop verwerkt werd. Uit deze hoekschop maakte Heinenoord koppend de 3-3 en kreeg Hellevoetsluis dus weer een doelpunt uit een standaardsituatie en door de lucht tegen. In de 65e minuut werd Dyron Bijl, na een prachtige combinatie, weer gepasseerd, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel. In de 75e minuut was het wel weer raak voor Heinenoord. De ploeg brak door over de rechterkant, de bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd en ingetikt (3-4). Virtueel zou Hellevoetsluis nu op 9 punten van Heinenoord staan en ook de nummers 2 en 3 verder weg zien lopen, al was daarvan inmiddels bekend dat die allebei gelijk hadden gespeeld. Voor Heinenoord dus een uitgelezen mogelijkheid om verder uit te lopen op de achtervolgers, maar van Hellevoetsluis is bekend dat zij, zeker thuis, nooit opgeeft. De rood-witten persten er dan ook een heus slotoffensief uit, maar schoten van afstand van Brendon Jansen en Lester den Broeder werden door de keeper tot corner gebokst. Bij die laatste corner toog ook doelman Bijl mee naar voren, de afvallende bal viel voor de voeten van Jeffrey Burger, die de bal opnieuw inbracht. Een verdediger van Heinenoord kreeg de bal vervolgens binnen de 16 tegen de uitgestoken arm, zodat Brendon Jansen in de absolute slotfase een strafschop mocht nemen. Uitblinker Jansen bleef rustig, stuurde de keeper de andere hoek in en zorgde zo voor de 4-4 eindstand! Doordat alle clubs in de top 4 gelijk speelden, blijft de onderlinge afstand gelijk en kan Hellevoetsluis in de komende wedstrijden tegen resp. rode lantaarndrager Serooskerke en middenmoter Walcheren proberen in te lopen op de bovenste drie.