• Op zaterdag 3 augustus is de eerste selectie aan de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 begonnen. Een rustige training van 2,5 uur werd afgesloten met een gezellige barbecue, zodat de spelers elkaar buiten het veld ook alvast wat beter leren kennen. In 7 weken gaat trainer Edwin de Koning samen met zijn staf proberen zijn selectie voor te bereiden op een eerste seizoen in de res. 1ste klasse voor het 2e elftal, waarin handhaving de doelstelling is, en een seizoen in de 2e klasse in de regio Zuid voor het eerste elftal, waarbij de doelstelling is om mee te draaien bij de bovenste 4. De eerste oefenwedstrijd, de wedstrijd om de 25mei bokaal tegen de vrienden van 3e klasser HSV DUNO, werd op zaterdag 10 augustus door een combinatie-elftal met 0-1 gewonnen, door een doelpunt van de weer op het oude nest teruggekeerde Wouter Besters. Op dinsdag 13 augustus werd er in Vlaardingen met 2-0 verloren van hoofdklasser Zwaluwen en op vrijdag 16 augustus kwam Zinkwegse Boys op bezoek aan de Brielsestraatweg. Door doelpunten van Tim de Schmidt, Serkan Yavuzyigitoglu, Frenk van Gelderen en Gaultier Obiango wisten de Hellevoeters met 4-1 te winnen. Jong Excelsior Maassluis was op 21 augustus de tegenstander en waar deze wedstrijd vorig seizoen, toen gespeeld in Maassluis, nog in 6-1 voor de Maassluizenaren eindigde, wist Hellevoetsluis nu op het eigen ING Sportpark de schade tot 4-2 beperkt te houden. Opnieuw behoorden Gaultier Obiango en Frank de Regt tot de doelpuntenmakers. Op zaterdag 24 augustus stond dan het langverwachte Gouden Eeuw Toernooi op het programma. Met Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn, Vlotbrug, OHVV, Brielle, Rockanje, Vierpolders en Zwartewaal als deelnemers bracht het deelnemersveld de herinneringen aan het Jan de Bakker Toernooi weer tot leven. Op een zonovergoten en drukbezocht ING Sportpark wist favoriet Brielle het thuisspelende Hellevoetsluis in de finale van zich af te houden en uiteindelijk zonder één tegendoelpunt het toernooi te winnen.

Bekijk hier de complete voorbereiding van de selectie van Hellevoetsluis.