• Nadat wij enkele weken geleden al aankondigden dat keeper Deshney Hoornweg weer terugkeerde bij de club, heeft nu ook een ander kind van de club besloten weer terug te keren bij de Hellevoetsluis. De 27-jarige Damiano Vaudo, ooit t/m de C-jeugd al actief voor Hellevoetsluis en nog regelmatig aanwezig op het sportpark, zal komend seizoen de selectie van Paul Bestebreur komen versterken. Vaudo, nu uitkomend voor zondag hoofdklasser TOGB, brengt daarmee een wens van zijn vader in vervulling, die zijn zoon destijds met lede ogen zag vertrekken.

    Nadat Damiano op zijn 6e begon met voetballen, werd zijn talent ontdekt door buurman Nieuwenhoorn, alwaar hij t/m de senioren voetbalde. Zo maakte Damiano o.a. de eerste derby na jaren tegen Hellevoetsluis mee als speler. Omdat Damiano het toch hogerop wilde proberen, vertrok hij na 2 seizoen Nieuwenhoorn 1 naar topklasser Stedoco. Na 1 seizoen streek hij neer bij Brielle om na weer 1 seizoen te vertrekken naar zondag hoofdklasser IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Weer een seizoen verder sloot Damiano aan bij TOGB, waarmee hij vanuit de zondag 2e klasse 2x promoveerde en afgelopen seizoen in de hoofdklasse uitkwam.

    Omdat de ambities van TOGB niet meer aansloten bij die van Damiano, besloot hij na een aantal goede gesprekken met Hellevoetsluis eerder dan verwacht weer huiswaarts te keren. De gesprekken deden hem welkom voelen en het voelde als thuis komen.

    De laatste tijd hielp Damiano ook al regelmatig mee bij trainingen van de jeugd en dat heeft Hellevoetsluis doen besluiten Damiano tevens de functie van Hoofd Jeugdopleidingen aan te bieden. Damiano is namelijk al vanaf zijn 13e actief als jeugdtrainer en is in het bezit van zijn UEFA-B diploma.
    De nog altijd in Hellevoetsluis woonachtige Damiano, wiens partner de voor de dames van Excelsior uitkomende Frederique Nieuwland is, roemt de vele enthousiaste vrijwilligers bij v.v. Hellevoetsluis, maar hoopt enige lijn te brengen in de jeugdopleiding, met een duidelijke visie, waarbij met name het doel moet zijn om de doorstroming naar de selectie te vergemakkelijken. Damiano ziet het als een mooie kans om bij Hellevoetsluis zowel als speler en als hoofd jeugdopleidingen in de komende jaren iets moois neer te zetten.

    Als speler heeft Damiano de ambitie altijd voor het hoogste te gaan en hij hoopt met Hellevoetsluis dan ook een rol van betekenis te gaan spelen in de 2e klasse. Hij beschouwt Hellevoetsluis namelijk al jaren als een ‘sleeping giant’, die met de grote achterban toe is aan een stapje hogerop.