• Wie in de rust van de wedstrijd Hellevoetsluis - Terneuzen het Sportpark Historyland verlaten had, was er vast van overtuigd dat de wedstrijd in een ruime overwinning voor de thuisploeg was geëindigd. Niets was echter minder waar, want ondanks een 3-2 voorsprong bij rust, waar het eerder 4-0 had moeten staan, verloren de Hellevoeters uiteindelijk geheel onverwacht met 3-5.

Al in de eerste minuut kreeg Hellevoetsluis een levensgrote kans om op voorsprong te komen, maar Jeffrey Burger treuzelde te lang bij het afdrukken. Tot aan de 1-0 van Nick Koopal in de 10e minuut hadden de rood-witten nog eens twee kansen gekregen en alles wees er dus op dat de thuisploeg de wedstrijd al in een vroeg stadium zou beslissen. Een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen was de 2-0 van Bethslot Woldeamanuel in de 20e minuut en weer 10 minuten later kreeg Jeffrey Burger dé kans om Hellevoetsluis op een comfortabele 3-0 voorsprong te zetten. Oog-in-oog met de keeper faalde hij echter jammerlijk en die misser bleek grote gevolgen te hebben. In de daaropvolgende tegenstoot van Terneuzen kregen zij namelijk een directe vrije trap waaruit zij de aansluitingstreffer scoorden (2-1). Via opnieuw Bethslot Woldeamanuel werd de marge echter weer vergroot tot twee, maar in de eerste de beste tegenaanval werd het 3-2, wat tevens de ruststand was. Nog wees niets erop dat Hellevoetsluis deze wedstrijd kon verliezen.

In de tweede helft kwam Terneuzen weliswaar beter uit de kleedkamer, maar de mannen van Mark van Os kregen toch weer kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo had Bethslot Woldeamanuel de 4-2 op zijn schoen, maar in plaats van voor eigen succes te gaan, toonde hij zich niet zelfzuchtig en schoof hij de bal af, die via Jeffrey Burger in de handen van de keeper eindigde. Toen Terneuzen in de 58e minuut op gelijke hoogte kwam keerde de wedstrijd en drie minuten later stond er geen ruime voorsprong voor de Hellevoeters op het bord, maar was het 3-4 voor de ploeg van Zeeuws-Vlaanderen. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg het het laatste half uur doen zonder smaakmaker Bethslot Woldeamanuel die na een typisch aanvallersovertreding terecht de rode kaart voorgeschoteld kreeg. Met 10 man drong Hellevoetsluis de ploeg uit Terneuzen nog steeds terug op eigen helft, maar werden er geen grote kansen meer gecreëerd en wist Terneuzen in blessuretijd met de 3-5 nog meer zout in de Hellevoetse wonden te strooien.