• In de thuiswedstrijd tegen Strijen wist Hellevoetsluis eindelijk eens ruim te winnen (5-2). Grote man aan de kant van de Hellevoeters was Gaultier Obiango, die met 4 treffers de held van de middag werd. Zodoende behouden de rood-witten een theoretische kans op een vervangende periodetitel.

    Doordat er voor beide ploegen nagenoeg niets meer op het spel stond, ontstond er een open wedstrijd, waarbij de 1-1 ruststand ook 3-3 had kunnen zijn. Je merkte de ontspanning bij de spelers en er werden leuke combinaties op de mat gelegd. Hoewel de grootste en meeste kansen in de eerste 20 minuten voor Hellevoetsluis waren, met o.a. mogelijkheden voor Brian Poelman, Tom Sleeuwenhoek, Davy Mierop en Gaultier Obiango, was het na 26 minuten toch Strijen dat de score opende. Het wachten was tot de 42e minuut voordat de thuisploeg verdiend wat terugdeed. Gaultier Obiango schoof de 1-1 langs de Strijen-doelman.

    Na de rust, met routinier Öner Sang-A-Jong voor Onur Furuncu, ontspon zich een doelpuntrijke wedstrijd voor het toch weer talrijk aanwezige publiek. Gaultier Obiango ontpopte zich tot de grote uitblinker van deze middag. De donkere aanvaller werd daarmee beloond voor zijn positieve instelling die hij al het hele seizoen laat zien. Komend vanuit Rotterdam, zonder eigen auto, en niet altijd verzekerd van een basisplaats, is hij toch 2x per week op tijd op de training, gaat hij met een lach op zijn gezicht door het leven, schikt hij zich in zijn rol als invaller en speelte hij ook op het middenveld als de trainer hem daar opstelt, hoewel hij zelf verkondigt een echte spits te zijn. Ook was hij kritisch op zich zelf, als hij niet fit was of niet goed speelde, en was ‘Obi’ niet te beroerd ook zijn minuten in het 2e elftal te maken. Dat hard werken en een positieve instelling wordt beloond, bleek vanmiddag maar weer eens. Eindelijk opgesteld als spits beschaamde hij het vertrouwen van zijn trainer niet en scoorde hij na rust nog eens 3x opeenvolgend en in 1 helft! Een onvervalste hattrick dus. Na de 2-1 volgde de 3-1 die fel betwist werd door alles wat Strijen was. De 22-jarige scheidsrechter oordeelde namelijk, staand op de 16-meter lijn, dat de kopbal van Obiango de doellijn gepasseerd was. De geschiedenis herhaalde zich daarmee, want ook vorig seizoen werd de wedstrijd tegen Strijen, die toen in 2-1 voor Hellevoetsluis eindigde, in de 93e minuut beslist door een bal die wel of niet de doellijn gepasseerd zou hebben. Strijen kwam nog even terug tot 3-2, maar weer Obiango zorgde voor de bevrijdende 4-2. Mede daardoor kon Edwin de Koning met een gerust hart zijn aanvoerder Frenk van Gelderen op de bank houden en opnieuw een jeugdspeler laten debuteren. Dit keer mocht de 17-jarige Bryan van Rhenen invallen, waarmee hij al de 3e jeugdspeler dit seizoen is die zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal! In minuut 84 wist ook Patrick Struijk, geholpen door de misgrabbelende keeper, nog te scoren, waarmee de eindstand op 5-2 werd bepaald. Hellevoetsluis steeg door deze zege weer naar de 5e plaats en heeft het, met 5 punten achterstand op nummer 4 DCV en nog 2 wedstrijden te spelen, nog altijd kans op een vervangende periode.