• Nieuwjaarsreceptie beregezellig begin van het nieuwe jaar

  5 jan 2020 Beheerder
 • In een bomvolle kantine begon om 16:00 uur de nieuwjaarsreceptie bij v.v. Hellevoetsluis. Al om 12:00 uur was ‘t Hellevoet Huis voor het eerst dit jaar opengegaan, omdat er voorafgaand aan de receptie 2 wedstrijdjes van ieder 2 x 30 minuten werden gespeeld. Om 12:45 uur traden Hellevoetsluis 2 en de o23 tegen elkaar aan en bleken de jonkies nog een maatje te klein voor het ervaren 2e elftal. Om 14:30 uur zou de wedstrijd tussen Hellevoetsluis 1 en de veteranen beginnen, maar al om 14:15 uur stonden beide teams te trappelen om aan de eerste wedstrijd van 2020 te beginnen. In deze wedstrijd om des keizers baards lieten sommige veteranen zien nog wel degelijk over behoorlijk wat kwaliteiten te beschikken, maar belandden er zo af en toe ook ballen op de Brielsestraatweg. Het eerste elftal won, zoals het aan haar stand verplicht was, de wedstrijd met 6-3 of zoiets.

  Waar er normaal in de kleedkamer nog langdurig wordt nabeschouwd, spoedden de spelers zich nu na een welverdiende douche naar de kantine om daar de nieuwjaarswensen uit te kunnen wisselen. Om 16:30 uur leek er niemand meer bij te kunnen en begon voorzitter Edwin Boogaard aan zijn, altijd op rijm uitgeschreven, nieuwjaarstoespraak. Uiteraard werd hierin stilgestaan bij het 100-jarig bestaan, wat als een rode draad door 2019 liep. Vervolgens was het aan de aanvoerder van het eerste elftal, Frenk van Gelderen, om het afgedekte object aan de muur te onthullen. De prachtige foto, waarop Frenk klapt voor de sfeeractie van de Hellevoetsluis-supporters voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn, siert vanaf nu de wand van de kantine.
  Vervolgens werd er in de speech aandacht besteed aan de prestaties van de jeugd, het kampioenschap van het 6e en de bekerfinale die de veteranen bereikte, om vervolgens het kampioenschap van het 2e elftal te benoemen, dat dit seizoen voor het eerst in de historie uitkomt in de res. 1ste klasse!
  Uiteraard werd er aandacht besteed aan de verbouwde kantine, aan het feit dat de gemeente nog altijd niet van plan is de toplaag van het kunstgras te vervangen en dat v.v. Hellevoetsluis nog wel altijd voornemens is om nieuwe kleedkamers met een nieuwe tribune te bouwen op de plek waar nu de oude houten tribune staat. De verlenging van het sponsorcontract van de ING werd benoemd en eind februari wordt de huidige verlichting langs het hoofdveld vervangen door LED-verlichting!
  Hoewel het in alle opzichten nog erg goed gaat met de vereniging, waarschuwde de voorzitter toch voor het gebrek aan vrijwilligers. Ieder lid dient daarin zijn of haar verantwoording te nemen, zo houd je het verenigingsleven in stand en kan v.v. Hellevoetsluis ook de contributie en kantineprijzen laag houden.
  Er werd uiteraard ook gememoreerd aan de uitverkiezing tot Beste Sportkantine van de gemeente Hellevoetsluis èn de provincie Zuid-Holland en meidenvoetbal wordt ook steeds belangrijker bij Hellevoetsluis.
  De voorzitter kon er in zijn toespraak natuurlijk ook niet omheen om het vertrek van Edwin de Koning nog even aan te stippen. Na 10 jaar neemt De Koning afscheid als hoofdtrainer en daar zal niet stilletjes aan voorbij worden gegaan. Op zaterdag 20 juni wordt daar uitgebreid aandacht aan besteed, met o.a. een wedstrijd tussen spelers die de meeste van die 10 jaren onder Edwin de Koning getraind hebben en een team van Vrienden Van Edwin.
  Na nog wat moralistische woorden werd een ieder veel plezier gewenst en begon er een klein feestje in de kantine.

  Lees hier de complete nieuwjaarstoespraak van voorzitter Edwin Boogaard.