• In de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2018 trof Hellevoetsluis rode lantaarndrager SSS. Vorig seizoen was de ploeg uit Klaaswaal nog twee keer te sterk voor de Hellevoeters, waardoor zij mede het kampioenschap misliepen, maar dit keer had de ploeg van Edwin de Koning geen kind aan de rood-zwarten.

    Op een koud en winderig ING Sportpark begon Hellevoetsluis zonder de routiniers Öner Sang-A-Jong (geblesseerd) en Frenk van Gelderen (niet fit, wel op de bank) aan de wedstrijd tegen SSS. Daarentegen zat A-junior Luuk Engels, wiens vader ooit voor het eerste zondagelftal uitkwam, voor het eerst bij de selectie, hopend op een invalbeurt. SSS begon enthousiast, gretig en met een hoop druk naar voren aan de wedstrijd, maar Hellevoetsluis wist zich daar knap onderuit te voetballen. De eerste kans was een schuiver van Tom Sleeuwenhoek, die ternauwernood door de doelman uit de hoek getikt werd. Diezelfde doelman ging in de 10e minuut wel lelijk in de fout, toen Serkan Yavuzyigitoglu, nog omringd door 3 SSS-verdedigers, richting het doel dribbelde en de doelman besloot uit te komen, waardoor ‘Yavuz’ de bal onder de keeper in het doel kon schuiven (1-0). Vervolgens ontspon er zich een eerste helft waarin SSS wel aardig meevoetbalde, kansjes kreeg, maar scherpte miste voor het doel, terwijl Hellevoetsluis uiterst effectief was en door doelpunten van Sander van Pelt (schot in de verre hoek) en Victor Hartog (voorzet die over de doelman in het doel dwarrelde) met een comfortabele 3-0 voorsprong kon gaan rusten.

    In de tweede helft probeerde SSS het tij nog wel te keren, maar daarvoor kwam het gewoonweg kwaliteit tekort. Hellevoetsluis geloofde het bij vlagen ook wel en dacht al aan de warme kantine, waar direct na de wedstrijd de gezellige boutmiddag zou beginnen. Toch vielen er nog twee hoogtepunten te noteren, toen Serkan Yavuzyigitoglu uit een mooie aanval de 4-0 wist te scoren en vervolgens Luuk Engels als 18-jarige A-junior zijn debuut in Hellevoetsluis 1 mocht maken. Zonder angst voetballend liet de jongeling zien in de toekomst zeker een aanwinst te kunnen zijn voor de hoofdmacht van Hellevoetsluis en gaf daarmee gelijk een mooi signaal af naar de jeugdspelers van Hellevoetsluis, dat ook voor hun het eerste elftal haalbaar is. De uitslag had uiteindelijk nog veel hoger uit kunnen vallen als met name invaller Gaultier Obiango één van zijn kansen had benut. Helaas voor doelman Ti-Jey Bins, de uitstekende stand-in voor de geblesseerde Danijel Ribaric, wist SSS toch nog een eretreffer te scoren, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in 4-1 eindigde. Hellevoetsluis kan daarmee terugkijken op een uitstekend jaar, waarin het vorig seizoen op doelsaldo net geen kampioen werd en halverwege dit seizoen op een uitstekende 5e plaats staat, precies achter de 4 ploegen die je daar gezien hun ambities zou verwachten.