• Lex van Dommelen maakt selectie Hellevoetsluis compleet

  9 feb 2024 Beheerder
 • Hij is inmiddels 37 jaar, maar een groot liefhebber van het voetbalspelletje en er zeker nog niet aan toe om te stoppen met voetballen. Na 18 jaar in de top van het amateurvoetbal gespeeld te hebben, heeft Lex van Dommelen besloten zijn rijke carrière voort te zetten bij Hellevoetsluis!

  Met twee jaar DOTO, drie jaar Barendrecht, vier jaar ASWH en negen jaar Brielle mag je gerust spreken van een rijke en imposante carrière. En wat Lex van Dommelen betreft is deze nog niet voorbij. Lex hoopt nog tot zijn 40e als speler actief te zijn en bekijkt het van jaar tot jaar. Omdat Brielle geen gebruik meer wenste te maken van zijn diensten als speler, ging Lex op zoek naar een nieuwe uitdaging, het liefst niet verder dan 20 kilometer van zijn woonplaats Zwartewaal vandaan. Omdat naast het niveau ook de gezelligheid in deze fase van zijn carrière een rol speelt, heeft Lex ervoor gekozen volgend seizoen de rood-witte kleuren van Hellevoetsluis te verdedigen!

  Lex won in zijn jaren bij Barendrecht en ASWH alle prijzen die je op amateurniveau maar kan winnen, werd tijdens het kampioensjaar van Barendrecht topscorer als nummer 10/spits, werd bij DOTO als verdediger uitgeroepen tot beste speler van de regio Rotterdam en speelde zelfs nog voor Nederlands amateurelftal.

  Zijn keuze voor Brielle destijds kwam omdat zijn beste vriend Marvin Godschalk daar speelde. Bij de Briellenaren heeft Lex iedere positie in de as ingevuld. Momenteel speel hij als centrale verdediger, maar hij kan op iedere positie in de as uit de voeten.

  In het dagelijks leven is Lex getrouwd met Tamara, heeft hij een dochter (Zoë) van 14 en een zoon (Gian) van 5. Als 5-jarige voetbalt Gian al bij de onder-9 van Zwartewaal, dus mogelijk heeft hij het talent van zijn vader.

  Maatschappelijk gezien is Lex alweer 13 jaar zelfstandig ondernemer en heeft hij nu 8 jaar zijn bedrijf ‘Top Media Groep’, wat bedrijven helpt op het gebied van online en offline Marketing.

  Lex, wiens grootste supporter zijn vader is, en die ook bij Hellevoetsluis iedere wedstrijd langs de lijn te vinden zal zijn, heeft voor de Hellevoeters gekozen, vanwege de enthousiaste supporters, de ambities die de club uitstraalt, voor de gezelligheid en omdat met zijn vrienden Deshney Hoornweg, Jordy Braber en Dean Bos voor hem al bekende spelers en oud-Briellenaren zijn, die ook volgend seizoen voor Hellevoetsluis uit zullen komen.