• Zaterdag 29 september togen de talenten van de JO15-1 richting Schiedam voor hun eerste competitiewedstrijd tegen Kethel Spaland. Omdat het voor Kethel Spaland ook de eerste competitiewedstrijd was, stond er gelijk al wat druk op de wedstrijd. Want je eerste competitiewedstrijd beginnen zonder punten is natuurlijk niet leuk.

  Op het mooie, nieuwe complex speelden we onze wedstrijd op veld 2 welke pal ligt bovenop de tunnel van de A4 tussen Schiedam en Delft. Als je daar een balletje trapt heb je werkelijk geen idee dat er 10 meter onder je auto's met 100km/u langsrazen. Onder een prachtig herfstzonnetje, aangename temperaturen en weinig wind begonnen beide teams aan hun wedstrijd.
  De vertrouwde basis stond opgesteld, waarbij Jarno zich helaas heeft moeten ziek melden, waardoor de trainers Bas en Tim de beschikking hadden over twee wissels, Jelle en Jack. In hun prachtige nieuwe tenue's werd de wedstrijd gestart.
  Zoals we inmiddels gewend zijn werd de bal vakkundig rondgespeeld en gezocht naar een opening in de defensie van Kethel Spaland. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af, wat vanaf de zijlijn altijd een geruststellende gedachte is. Dit betekent in ieder geval dat "wij" sterker zijn en "zij" weinig kansen creëren.
  In de 16e minuut gebeurde het dan. De boomlange keeper van Kethel Spaland (zou niet misstaan in de A) wilde de bal inbrengen in het spel. Hij twijfelde of hij een verdediger zou aanspelen of een lange uittrap zou doen. Toen hij besloot de bal te rollen naar een inkomende verdediger was Gili er als de kippen bij om de bal te ontfrutselen en de bal laag onder de keeper tegen de touwen te schieten. 0-1, een fantastisch doelpunt en een bevestiging dat het hoge druk zetten zijn vruchten afwierp.
  Vlak voor rust opnieuw een mooi moment. Rechtsback Iltay speelde een berewedstrijd, trok met regelmaat naar voren en wilde een voorzet afleveren. Althans, zo constateerde de schrijver dit, daar het doel nog best wel ver was. Maar de bal ging vervaarlijk richting doel. De keeper strekte zich en kwam met zijn lengte boven de lat uit. Maar de bal ging over zijn graaiende handen heen en via de onderkant van de lat knalde hij tegen de touwen, 0-2.
  Met deze voorsprong gingen we de rust in.
  Na rust een heel ander Kethel Spaland. Ze zetten veel meer druk op de bal, waardoor onze soepele aanvallen steeds minder werden. Halverwege de tweede helft maakten zij de aansluitingstreffer via een scrimmage voor het doel van de goed keepende Django, 1-2. De thuisploeg geloofde er weer in en ging vol voor de gelijkmaker. Deze kwam er ook. Doordat Hellevoetsluis op het middenveld steeds meer vrije trappen tegen kreeg beleefden de toeschouwers, maar ook zeker de spelers, nog enkele angstige minuten. Uit één van deze momenten werd de vrije trap over de verdediging gelegd. Daar stond hun goaltjesdief die zijn doelpunt maakte, 2-2.
  Het gelijkspel zorgde voor een bedompte sfeer, omdat het wel aanvoelde als een nederlaag.
  Volgende week mogen we weer onder de Maas door, want dan wordt er gebald tegen Victoria '04 uit Vlaardingen.