• De wedstrijd DBGC - Hellevoetsluis, die op zaterdag 18 november werd afgelast, is op dinsdag 28 november in een troosteloze ambiance ingehaald. Waar een streekderby als deze vaak een paar honderd toeschouwers trekt, werd de wedstrijd nu bij kunstlicht gespeeld voor een handjevol toeschouwers. Ondanks een vroege rode kaart kwam Hellevoetsluis op een 0-2 voorsprong, maar mocht het uiteindelijk nog blij zijn met een punt.

    Hellevoetsluis begon op een regenachtig en koud Sportpark De Koepel energiek en voortvarend aan de wedstrijd en heeft in het snelle en bedrijvige aanvalsduo Burger - Koopal een machtig wapen. Dat bleek al in de eerste vijf minuten toen Burger twee keer gevaarlijk was. In de eerste minuut week hij iets te ver uit naar links, waardoor de doelman zijn inzet kon keren en in minuut 5 miste Burger maar net het doel, toen hij de bal wel voorbij de uitkomende keeper wist te krijgen, maar ook naast het doel. De gevaarlijkste aanvaller bij de Oude-Tongenaren, Jeroen Sep, kreeg in de daaropvolgende aanval zijn eerste kansen, maar tot 2x toe strandde hij op doelman Bijl. In minuut 12 zeilde een mislukte voorzet van Tim van der Lijn nog bijna in het doel van de verraste keeper, maar in minuut 16 kreeg Hellevoetsluis een tegenslag te verwerken. Middenvelder Brendon Jansen werd vastgehouden, maar scheidsrechter Van Oijen gaf voordeel, waar het misschien beter was om het op de gladde en natte grasmat kort te houden, om gevaarlijke situaties te voorkomen. Nu belandde de bal tussen Jansen en een speler van DBGC, gleden zij beiden naar de bal en werd de speler van DBGC het 'slachtoffer'. De scheidsrechter gaf daarop voor de eerste overtreding een vrije trap aan Hellevoetsluis en pas na een tijdje de rode kaart aan de Hellevoeter. Een dubieuze beslissing die Hellevoetsluis zwaar dupeerde. Ondanks de ondertalsituatie bleef het spel op en neer golven, schoot Gavin van Dort in de 24e minuut namens Hellevoetsluis over en werd in de 26e minuut een te slappe kopbal van DBGC een makkelijke prooi voor Dyron Bijl. In de 34e minuut leek Hellevoetsluis dan toch op voorsprong te komen, toen Nick Koopal door Brian Poelman weg werd gestuurd, vanaf links naar zijn rechter draaide en de de bal naar de verre hoek krulde. Met een katachtige redding voorkwam de DBGC-doelman echter de 0-1. In de 42e minuut kwam deze er toch, toen Koopal zijn aanvalsmaatje Burger aan het werk zette en deze met een van richting veranderd schot de doelman verraste.

    In de tweede helft viel DBGC aan en plooide Hellevoetsluis terug. Een succesvolle tacktiek zo bleek, met de razendsnelle Nick Koopal en de ook niet langzame Jeffrey Burger die voor dreiging bleven zorgen, waardoor DBGC nooit vol op de aanval durfde te spelen. Weer stond een actie van Koopal aan de basis en was Burger degeen die afrondde. Zo stond Hellevoetsluis, ondanks een man minder, in de 54e minuut met 0-2 voor. In de 62e minuut had het zelfs 0-3 kunnen staan, toen Nick Koopal binnen de beruchte lijnen op de hakken getrapt werd en tegen het natte gras ging. De scheidsrechter wuifde de strafschop weg, maar je vraagt je af waarom Koopal gaat liggen als hij op weg is naar het doel en de speler al voorbij is. Deze misser van de leidsman kwam de rood-witten duur te staan, want in de aanval daarna meende de arbiter een overtreding van Thomas Melching te zien, waar de speler van DBGC evenzogoed het textiel van de Hellevoeter testte. De toegekende vrije trap werd benut en bracht DBGC terug in de wedstrijd (1-2). Logischerwijs begonnen de krachten bij de Hellevoeters weg te vloeien, al bleven ze strijden voor iedere meter en kregen zij toch nog mogelijkheden op kansen, die helaas niet goed uitgespeeld werden. Uitblinker Bijl voorkwam nog lang de gelijkmaker, maar in de 79e minuut moest ook hij zijn meerdere erkennen (2-2). De laatste 10 minuten + 7 minuten blessuretijd was het vooral overleven wat de Hellevoeters deden, al kwamen zij er ook sporadisch nog gevaarlijk uit, vooral via de voor de moegestreden Koopal ingebrachte Casper Bredius. Zijn passes bereikten echter net niet een meegelopen medespeler. Aan de andere kant waren het vooral schoten van afstand waarmee DBGC gevaarlijk was, maar doelman Bijl ranselde alles uit zijn doel of een verdediger wierp zich met zijn hele ziel en zaligheid voor de bal. Zodoende eindigde de wedstrijd in het zesde (!) opeenvolgende gelijkspel tussen DBGC en Hellevoetsluis in competitieverband in de afgelopen 10 seizoenen, de beslissingswedsrijd om het kampioenschap in het seizoen 2014/2015 niet meegerekend, en reist Hellevoetsluis zaterag a.s. af naar Oostkapelle voor de strijd tegen de virtuele koploper SVOD '22. Daarin zal de ploeg van Mark van Os het dus sowieso moeten doen zonder de geschorsten Bethslot Woldeamanuel en Brendon Jansen.