• Een slechte generale is een goede premiere zegt het spreekwoord en laten we hopen dat dat ook voor Hellevoetsluis opgaat. Wat de ploeg van Paul Bestrebreur namelijk in de laatste 'oefen'wedstrijd voor de start van de competitie op de mat legde hebben wij in lange tijd niet gezien. Tuurlijk misten er nog wat belangrijke spelers en natuurlijk speelden ze tegen een eersteklasser, maar beleving, strijd en inzet kan je tegen iedere ploeg leveren. Schrijnend was ook het aantal kansen dat op de vingers van één hand te tellen was, normaal toch het handelsmerk van de ING-boys. Tel daarbij op dat ook Glenn Stoffers nog eens met een kuitblessure uitviel en de conclusie mag zijn dat de rood-witten nog niet klaar lijken voor de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Arnemuiden. Gelukkig kan in het voetbal ook alles zo weer omdraaien, is vorm iets ongrijpbaars en kan na 1 overwinning de wereld er ineens heel anders uitzien. Na een 0-4 ruststand wist Brendon Jansen nog tegen te scoren, maar liep VELO vervolgens weer makkelijk uit naar een 1-7 (!) eindstand. Een nederlaag waarvan wij ons vast niet kunnen herinneren dat die in een officiële thuiswedstrijd ooit zo hoog is uitgevallen...