• Op zaterdag 16 september stond er al meteen aan het begin van het seizoen een mooie derby op het programma, waarbij de belangen groot waren. Hellevoetsluis moest van eerste klasser Zuidland zien te winnen om de volgende ronde van de beker te halen. Lang zag het ernaar uit dat die eer Zuidland toekwam, maar in de absolute slotfase was het Mischa van Kempen die de rood-witten aan de verdiende overwinning hielp.

    Na een overwinning op CION en een nederlaag tegen Honselersdijk stonden beide ploegen na twee wedstrijden op drie punten. Het doelsaldo van Zuidland was echter beter, waardoor Hellevoetsluis moest winnen om zich bij het al geplaatste Honselersdijk te scharen. Tegenstander Zuidland had aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken. Hoewel Hellevoetsluis de vorige twee wedstrijden in de competitie met resp. 5-0 en 0-3 van de Slanders had verloren, begonnen de mannen van Mark van Os energiek aan de wedstrijd. Het werd een open wedstrijd waarin beide teams kansen kregen, maar Hellevoetsluis de bovenliggende partij was. Het won de meeste duels en was ook voetballend beter, waar dat in het verleden wel eens anders was. Toch stond er bij rust een 0-2 stand op het bord. Tot twee keer toe deed het gemis van de gestopte Jeffrey de Koning zich gevoelen en werd de Hellevoetse verdediging bij standaardsituaties geklopt in de lucht.

    Na de rust was het opnieuw Hellevoetsluis dat het betere van het spel had en het spel dicteerde. Kansen kreeg het ook en een treffer kon dan ook niet uitblijven. Voor het weer massaal aanwezige publiek op het zonovergoten Sportpark Historyland was het echter wachten tot het laatste kwartier. Jeffrey Burger en Brian Poelman zorgden voor de 2-2 gelijke stand en hiermee zou nog altijd Zuidland zich plaatsen voor de volgende ronde. Diep in blessuretijd was het echter Mischa van Kempen die na een scrimmage als laatste zijn voet tegen de bal wist te krijgen en zorgde voor dolle vreugde bij alles wat Hellevoetsluis was. Wat een ontknoping, wat een manier om van Zuidland te winnen en wat een manier om zich verdiend te plaatsen voor de volgende ronde van de beker! Na afloop bleek dat Honselersdijk van CION had verloren en eindigde Hellevoetsluis zelfs als eerste in deze toch zware poule met twee eersteklassers.