• Voor de eerste uitwedstrijd in deze competitie stond voor Hellevoetsluis meteen een rit van 5 kwartier op de planning. Tegenstander Yerseke was vorige week nog met 4-1 door MZC verslagen, maar na 1 wedstrijd is er uiteraard nog niks te zeggen over de krachtsverhoudingen in deze competitie.

    Al eerder bonden Yerseke en Hellevoetsluis in competitieverband de strijd met elkaar aan en dat was de Hellevoeters niet goed bekomen. Op 1 februari 2020, vlak voordat alles op slot ging, verloren de rood-witten, toen nog onder leiding van Edwin de Koning, met 2-0 van de Zeeuwen, nadat het ook de heenwedstrijd al met 1-4 had verloren. Exact 2,5 jaar later was alles anders. Yerseke had vorig seizoen weliswaar de finale van de nacompetitie om promotie naar de 1ste klasse bereikt, maar voor dit seizoen had het afscheid moeten nemen van 2 belangrijke spelers. Opgeteld bij nog een paar afwezigen bleek het krachtsverschil tussen Yerseke en Hellevoetsluis, dat in Dyron Bijl, Richard Zebregs en Glenn Stoffers ook een aantal belangrijke krachten miste, uiteindelijk te groot. In de beginfase was het nog vooral een kwestie van aftasten, maar leken de Hellevoeters over meer individuele kwaliteiten te beschikken. Toch was de eerste grote kans voor de ploeg uit het vissersdorp, maar invaller-doelman Ti-Jey Bins keerde de inzet vakkundig. Ook dienden de Hellevoeters zich in te stellen op andere omstandigheden, zoals een straffe wind en natuurgras, wat overigens prima te bespelen was. Ook aan de andere manier van voetballen van de Zeeuwse clubs moet de ploeg van Paul Bestebreur wennen. Yerseke moest het vooral van hard werken hebben en met lange trappen naar voren van Yerseke’s nummer 4 probeerde de ploeg uit het 7.000 inwoners tellende dorp de Hellevoetse verdediging onder druk te zetten. Deze werd echter bekwaam geleid door het geroutineerde duo Bentem - De Koning, geassisteerd door de al even ervaren Mast en Furuncu op de flanken. Toch was het een foutje van aanvoerder Furuncu, in de problemen gebracht door Brian Poelman, die de 1-0 van Yerseke inleidde. De bal werd hem ontfutseld en uit de voorzet werd in de 23e minuut de 1-0 binnengekopt. Een tegenvaller voor de Hellevoeters, maar centrale verdediger Jeffrey de Koning bracht 2 minuten later uit een hoekschop van Fabian Boekholt zijn Hellevoetsluis weer op gelijke hoogte (1-1). Grote kansen vielen er in de eerste helft niet meer te noteren en zodoende gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand thee drinken.

    In de 2e helft kwam Hellevoetsluis al vroeg op voorsprong toen een corner van Serkan Yavuzyigitoglu door de doelman van Yerseke slecht verwerkt werd en Vincent Mast de neerdalende bal voor het intikken had (1-2). Yerseke moest nu aanvallender gaan spelen en verwaarloosde daarmee de verdedigende stellingen. Nooit had je echter het gevoel dat Hellevoetsluis deze wedstrijd zou verliezen, daarvoor kwam Yerseke gewoonweg kwaliteit tekort. Door het slecht uitspelen van mogelijkheden was het nog even wachten op echte kansen, maar in de 64e minuut was het Fabian Boekholt die vanaf links alleen op de keeper af kon en de bal door de benen van de lange doelman plaatste (1-3). Hellevoetsluis kreeg kansen op meer en 10 minuten na de 1-3 was het Brian Poelman die, na goed voorbereidend werk van Serkan Yavuzyigitoglu, de 1-4 met binnenkant voet langs de op het verkeerde been staande doelman plaatste. Een monsterscore leek in de maak, maar een uitglijder van Ti-Jey Bins zorgde ervoor dat Yerseke toch nog dichterbij kon komen (2-4). Het slotakkoord was echter voor de uitblinkende Serkan Yavuzyigitoglu, straks door omstandigheden voor 4 weken afwezig, die zijn tegenstander uitspeelde en de bal strak in de verre hoek schoot (2-5). Een lekkere overwinning voor de ING-boys, die daarmee op doelsaldo achter DBGC op een 2e plaats staan en de komende weken uitkomen tegen VCK (thuis) en WHS (uit), vorig seizoen allebei nog uitkomend in de 3e klasse.