• Hellevoetsluis wist in de eerste van drie bekerwedstrijden in de poule met 3-2 te winnen van zondag 2e klasser VFC. In de eerste 20 minuten zag het daar echter geenszins naar uit, want het aanvallend sterke VFC had toen zomaar met 0-2 kunnen leiden. De 1-0 in de 28e minuut kwam dan ook als een verrassing, maar ontstond wel uit een mooie aanval, die uiteindelijk werd afgerond door Hamdi Akcay, die al vroeg de geblesseerde Quincy de Lobel was komen vervangen. Een minuut later lag echter de 1-1 al achter doelman Thijs Oostrijck. Nog voor rust wist Hellevoetsluis opnieuw op voorsprong te komen, toen de pas 18-jarige jeugdspeler Marley Dors goed doorging en de 2-1 over de uitgekomen doelman lobde.

In de tweede helft had Hellevoetsluis de zaakjes op orde, ging de wedstrijd gelijkop en kregen de Hellevoeters de betere kansen. Vooral nieuwkomer Frank de Regt (Zuidland), Marley Dors (eigen kweek), beiden pas 18 jaar, en Gaultier Obiango wisten elkaar goed te vinden en zorgen voor meer voetbal in het team dan vorig seizoen. Eén van die mooie aanvallen eindigde uiteindelijk bij Frank de Regt, die met een geplaatst schot de binnenkant van de paal teisterde. De 3-1 kwam er uiteindelijk toch, toen Gaultier Obiango zijn actie te lang leek door te drijven, maar uiteindelijk toch de bal achter de doelman wist te schieten. Omdat Hellevoetsluis verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien, bleef VFC in de wedstrijd, scoorde het nog de 3-2, maar miste het de kracht om er nog een slotoffensief uit te persen. Zodoende beginnen de rood-witten goed aan de poulefase van de beker en mogen ze het volgende week in een uitwedstrijd opnemen tegen 1ste klasser Poortugaal, dat de eerste wedstrijd met maar liefst 5-0 van zaterdag 2e klasser CWO wist te winnen.