• De laatste competitiewedstrijd van 2023 is door Hellevoetsluis met een goed gevoel afgesloten. Na een 1-0 ruststand werd laagvlieger WHS met 4-0 verslagen. De Hellevoeters houden daardoor aansluiting met de top 3, maar voelen ook de hete adem van Terneuzen en Yerseke nog in hun nek.

    Helaas werd de laatste competitiewedstrijd van 2023 gespeeld door grauwe omstandigheden, want gedurende de gehele wedstrijd viel de regen gestaag naar beneden. Ongetwijfeld had dat gevolgen voor de publieke opkomst, al was het Sportpark Historyland ook nu weer gezellig druk. Het optreden van DJ Kevin na afloop heeft vast ook nog een hoop mensen verleid toch de gang naar het Sportpark te maken. Er ontspon zich een eenzijdige wedstrijd waarin Hellevoetsluis veelal de bal had, maar niet tot uitgespeelde kansen kon komen. Toch had de voorsprong bij rust groter dan de 1-0 kunnen zijn, maar met name bij de anders zo trefzekere Nick Koopal stond het vizier niet op scherp. Het was dan ook wachten tot de 38e minuut tot een doelpunt van Jeffrey Burger de ban brak (1-0).

    In de tweede helft had Hellevoetsluis al binnen 5 minuten afstand moeten nemen, maar kansen waren niet besteed aan Burger, Koopal en Van Dort. Toch kon een doelpunt niet uitblijven en in de 66e minuut was het de attente Timo Verheij die bij een corner mee naar voren was gekomen en uit de rebound een geblokt schot wist te promoveren tot doelpunt (2-0). De wedstrijd was hiermee gespeeld, want de ploeg uit Sint-Annaland ontbrak het simpelweg aan kwaliteit om het de rood-witten lastig te maken. In de 75e minuut was het de net ingevallen Casper Bredius, die even daarvoor al een levensgrote kans gemist had, maar nu wel trefzeker was (3-0). Het slotakkoord was voor Jeffrey Burger die in de blessuretijd met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-0 eindstand zorgde. De uitstekende scheidsrechter Saaman floot meteen voor het einde, zodat de omroeper nog in de doelpuntentune de doelpuntenmaker moest noemen en het ‘Laat de zon in je hart’ als overwinningslied moest laten klinken. Na de winterstop weet Hellevoetsluis meteen waar het staat, want de eerste wedstrijden zijn dan tegen de top van deze 2e klasse, namelijk uit tegen SVOD ’22 en op 3 februari thuis tegen Heinenoord.