• Met de 3-1 zege op Arnemuiden won Hellevoetsluis de eerste competitiewedstrijd, maar op de eerste 20 minuten na was er nog heel veel voor verbetering vatbaar. Toch had de uitslag gezien de hoeveelheid gemiste kansen ook nog hoger uit kunnen vallen.

Alsof het zo moest zijn, brak op een druilerig ING Sportpark toch bij aanvang van de wedstrijd het zonnetje door. Was dit een voorbode van het verloop van de wedstrijd? Dat leek in de eerste 20 minuten wel zo, want de Hellevoeters, aantredend zonder de geblesseerde routiniers Dyron Bijl en Glenn Stoffers, begonnen voortvarend aan de wedstrijd. De tegenstander overal op het veld onder druk zettend, kwam de ploeg van Paul Bestebreur al snel tot kansen. In de 10e minuut was het dan ook al raak toen de mee opgekomen Jeffrey de Koning de 1-0 wist binnen te tikken. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten, want 10 minuten na de 1-0 was het Fabian Boekholt die op z’n Robben’s vanaf rechts naar binnen kwam en met links de bal in de verste hoek schoot. De rood-witten leken een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar na de 2-0 veranderde het spelbeeld en kwam de ploeg uit Arnemuiden beter in het spel. Vervanger-doelman Ti-Jey Bins, die Dyron Bijl uitstekend verving, hoefde daarbij geen echt spectaculaire reddingen te verrichten, maar ook de thuisploeg kwam niet meer tot grote kansen.

In de tweede helft, met Timo Verheij als prima vervanger voor de nog niet geheel fitte Richard Zebregs, leek Hellevoetsluis de klus snel te klaren. Al vroeg in die 2e helft werd nieuwkomer Brendon Jansen (gekomen van Rijnmond Hoogvliet Sport) op onreglementaire wijze gestuit door de doelman, die daarvoor een rode kaart ontving van de prima leidende scheidsrechter Cakir uit Den Bosch. Met een 2-0 voorsprong en tegen 10 man moest Hellevoetsluis de wedstrijd professioneel uit kunnen spelen en de score zien uit te breiden, maar tegen de verwachting in verkleinde Arnemuiden de achterstand tot 2-1. Toen niet veel later Brian Poelman de 3-1 scoorde, was het met de dadendrang van de Zeeuwen wel gedaan en legden zij zich neer bij een Hellevoetse overwinning. Deze had nog groter uit kunnen vallen wanneer Hellevoetsluis niet zo nonchalant met de kansen was omgesprongen en het in de eindfase niet zo slordig was geweest. De grootste kans kreeg Fabian Boekholt, toen hij, na een overtreding op Brian Poelman, aan mocht leggen vanaf 11 meter. Boekholt, niet de nummer 1 op de lijst, dacht dit kunstje tegen de speler-doelman wel even te klaren, maar zijn nonchalante inzet werd gekeerd. Hoewel de score daarna ook nog verder op had kunnen lopen, met de grootste kans voor Serkan Yavuzyigotoglu, die een uitstekende voorzet van Brendon Jansen, volledig verkeerd raakte, bleef het bij 3-1. Al met al moeten we vaststellen dat het spel van de ING-boys nog te wisselvallig was, waarbij hele goede momenten afgewisseld werden met slechte momenten, slordig spel en een nonchalante houding. Desondanks is het altijd belangrijk om de competitie met een overwinning te beginnen en voldeed de ploeg in ieder geval aan die doelstelling. Volgende week de uitwedstrijd tegen Yerseke, dat vorig jaar nog de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse verloor, maar nu met 4-1 op de broek kreeg van MZC ’11.