• Na de 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd, was het Hellevoetsluis er alles aan gelegen in de thuiswedstrijd tegen Zuidland een positief resultaat neer te zetten. Een beter voetballend Zuidland won echter opnieuw met duidelijke cijfers (0-3).

    Op een drukbevolkt, maar druilerig ING Sportpark traden de nummers 3 en 2 van de ranglijst tegen elkaar aan. Hellevoetsluis moest winnen om in ieder geval nummer 4 DBGC achter zich te houden en bij winst zou het op 3 punten van de nummer 2 Zuidland komen. Ook Zuidland had er alle belang bij de wedstrijd te winnen, om zodoende koploper NSVV in het vizier te houden. Voetballend gezien was er echter vanaf de eerste minuut een duidelijk kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Zuidland was de beter en makkelijker voetballende ploeg en creëerde kansen, Hellevoetsluis daarentegen struggled al een tijdje met de vorm, verloopt het allemaal wat stroperig en lijken de spelers elkaar niet te begrijpen. Een vroege achterstand helpt dan ook niet, maar dat is wel wat er gebeurde. Eerst was er een vrije trap vanaf de rand van de 16 meter die om de muur heen achter Dyron Bijl in het doel belande en niet veel later was de stand 0-2 in het voordeel van de Slanders. De Zuidlandse spits werd diep gestuurd en zette simpel het ervaren duo Bentem – De Koning voor schut, omspeelde doelman Bijl en tikte de bal in het lege doel. Hellevoetsluis kon daar geen kans tegenover zetten.

    In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, al kreeg de thuisploeg via Glenn Stoffers een grote kans. Zijn lob over de doelman, na een te korte terugkopbal van een Slandse verdediger, ging echter maar net naast het doel. In de 63e minuut kreeg diezelfde Stoffers de grootste kans voor de rood-witten, maar vanaf 11 meter faalde de met zichzelf worstelende Stoffers jammerlijk. Trainer Bestebreur probeerde de bakens nog te verzetten met een drievoudige wissel, maar er veranderde niets aan het spelbeeld. Toen Zuidland de 0-3 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Door frustratie werden er door Hellevoetse spelers ook nog onnodige gele kaarten gepakt, waarbij vooral de 7e (!) gele kaart van het seizoen voor aanvaller Fabian Boekholt een opvallende was. Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen De Meeuwen, volgende week in Zoutelande. Hellevoetsluis krijgt in de laatste 4 wedstrijden de onderste 3 en de nummer 8 als tegenstander, dus je zou zeggen dat de derde plaats wel veiliggesteld moet kunnen worden. DBGC verloor namelijk de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden (1-2), waardoor het verschil nog altijd 2 punten in het voordeel van Hellevoetsluis is.