• De eerste uitwedstrijd in deze competitie verliep voor Hellevoetsluis niet zoals gehoopt. Onder invloed van de wind was er van goed voetbal geen sprake en leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, totdat een onhandig weggegeven vrije trap in de 93e minuut de inleiding was tot de 1-0 nederlaag.

    Om 12:15 uur werd de bus van Contiki door de chauffeur in gang gezet, om af te reizen naar het op het eiland Walcheren gelegen Serooskerke. Spelers en publiek gezamenlijk in 1 bus op weg naar een uitwedstrijd in het Zeeuwse, het heeft toch altijd wel wat. De reizigers werden enigszins zand in de ogen gestrooid, toen men al na een half uurtje borden met Serooskerke in het vizier kreeg. Dat was echter het Serooskerke gelegen op Schouwen-Duiveland… Eénmaal aangekomen bij de v.v. Serooskerke werden spelers, staf, bestuur en supporters gastvrij ontvangen door de Serooskerkenaren, wonend in een dorp met 1.700 toeschouwers, waarvan er 350 lid zijn van de plaatselijke voetbalvereniging, die qua jeugd een samenwerkingsverband hebben met het 4 kilometer verderop gelegen Veere.

    Over de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn. Beide teams was er veel aan gelegen deze wedstrijd te winnen, om niet al meteen in de onderste regionen terecht te komen. Serooskerke had haar eerste competitiewedstrijd vorige week namelijk met 2-2 gelijk gespeeld en Hellevoetsluis had thuis met maar liefst 1-4 van Yerseke verloren. Op de vrij open vlakte, gelegen aan een doorgaande weg, waar de bal nog wel eens gevaarlijk terechtkwam, stond een straffe wind, die de ploegen dwong de bal vooral over de grond naar elkaar te spelen. De kwaliteit van het hobbelige veld liet combinatievoetbal echter niet toe, waardoor er toch vaak voor de lange bal werd gekozen. Voor de aanvallers was het dus lastig anticiperen en moesten zij maar hopen dat de bal per ongeluk een keer goed viel. Hellevoetsluis kreeg in de eerste helft de betere kansen, inclusief 3 hele grote, voor Marley Dors (2x) en Gaultier Obiango. Dors mikte één keer in een 1-tegen-1 situatie met de keeper net over het doel en de andere keer had hij een leeg doel voor zich, maar waar hij de bal laag in het doel had moeten schieten, schoot hij deze hoog over.

    Waar Hellevoetsluis in de eerste helft het meeste aanspraak maakte op een voorsprong, kreeg Serooskerke in de 2e helft de beste kansen. De meesten daarvan werden echter voorlangs het doel van Thijs Oostrijck geschoten. Hellevoetsluis verscheen nog maar sporadisch voor het doel van de Serooskerkenaren en verprutste dan vaak de mogelijkheid op een kans. Zo leek de wedstrijd op een 0-0 gelijkspel uit te draaien, maar vlak voor het eindsignaal maakte een Hellevoeter aan de zijkant van het veld een onnodige overtreding. Deze werd ingebracht en op de lat gekopt. Waar vervolgens 4 Hellevoeters elkaar aan stonden te kijken, reageerde een speler van Serooskerke wel en tikte hij de bal in het doel (1-0). Hellevoetsluis mocht nog wel aftrappen, maar direct erna floot scheidsrechter Van den Bergen uit Vogelwaarde (Zeeuws-Vlaanderen) voor het einde van de wedstrijd. Samen met Walcheren is Hellevoetsluis na 2 competitieronden nu nog de enige ploeg zonder punten en dat is niet de start die de Hellevoeters verwacht hadden.