• Na een week training trad Hellevoetsluis in 2 verschillende formaties aan tegen 3e klasser De Jonge Spartaan. Op de mooie accommodatie in Middelharnis lag het 2e veld er prima bij en het zomeravond temperatuurtje nodigde uit tot een heerlijke pot voetbal. De formatie die in de eerste helft aantrad, met de nieuwkomers Dyron Bijl, Anthony Bentem, Lyshon Leona, Mischa van Kempen en Brendon Jansen, kreeg voldoende kansen om DJS op achterstand te zetten, maar in de counter kreeg de thuisploeg ook kansen om te scoren. Beide keepers bleven de situaties echter telkens meester, waardoor de ruststand 0-0 was.

In de 2e helft bestond de formatie van Hellevoetsluis uit 11 nieuwe spelers die vorig seizoen voornamelijk het 2e elftal vormden. Uit een hoekschop kregen zij de 1-0 tegen en Patrick Haze zag een te harde en onzuivere terugspeelbal langs doelman Ercan Dere knullig in het eigen doel belanden. Zo verloor de gelegenheidsformatie met 2-0 haar eerste oefenwedstrijd.