• Ingedeeld in een poule met 2e klasser Westlandia en 1ste klasser VELO, gaat er na de eerste bekerronde slechts 1 team over naar de volgende ronde en was het dus zaak om de uitwedstrijd tegen Westlandia winnend af te sluiten, zodat het in de thuiswedstrijd tegen VELO aan een gelijkspel genoeg zou hebben. Ondanks een sterke openingsfase was er na de 1-0 van Westlandia in de 19e minuut niets meer te zien van die goede bedoelingen. Geen excuus, maar wel een feit is dat Hellevoetsluis naast de vaste eerste keeper Dyron Bijl ook nog de geblesseerden Richard Zebregs, Mischa van Kempen en Serkan Yavuzyigitoglu miste en Brian Poelman pas dinsdag weer aansluit bij de groep na een vakantie. In de 55e minuut kwamen de Hellevoeters na slap ingrijpen op een 2-0 achterstand en een enorme pegel van afstand zorgde in de 64e minuut zelfs voor een 3-0 achterstand. Vlak voor tijd verkleinde Timo Verheij uit een scrimmage de achterstand tot 3-1 en kreeg Jeffrey de Koning, die uit frustratie in de 2e helft zeer ongewenst onsportief gedrag vertoonde, met nog enkele minuten te spelen een grote kans op 3-2. De keeper redde echter, waardoor de ploeg van Paul Bestebreur volgende week in de thuiswedstrijd tegen 1ste klasser VELO met minimaal 3 doelpunten verschil moet winnen om de volgende bekerronde te bereiken. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd in het voetbal...