• In een leuke, onderhoudende en sportieve wedstrijd, waarin beide teams respect voor elkaar en voor de uitstekend leidende scheidsrechter hadden, wist Hellevoetsluis een 0-2 achterstand, ondanks weer een gemiste strafschop, om te draaien en de wedstrijd uiteindelijk met 4-3 te winnen.

    Nadat vorige week in een chaotische wedstrijd nog met 1-1 gelijk was gespeeld tegen het Vlaardingse Deltasport, kwam dit keer het Vlaardingse CION, gehuisvest op hetzelfde complex als Deltasport, op bezoek. Deze ploeg, geleid door oud-prof Ricky van den Bergh, mank lopend vanwege een recent afgescheurde achillespees, had na 2 wedstrijden nog maar 1 punt en was er dus op gebrand de 3 punten mee te nemen naar Vlaardingen. In het eerste kwartier zag het daar nog niet naar uit, want toen had Hellevoetsluis het betere van het spel, maar na 15 minuten kreeg CION de overhand en wist het binnen een paar minuten 2x te score, zodat Hellevoetsluis ineens tegen een 0-2 achterstand aan keek. Zoals wel vaker toonde Hellevoetsluis karakter, pakte het vanaf minuut 30 de draad weer op en was het Glenn Stoffers, de laatste weken toch al goed op dreef, die de bal op de rand van de 16 zomaar van een CION-verdediger in zijn voeten kreeg en snoeihard afdrukte (1-2). Eén minuut voor rust kregen de Hellevoeters zelfs dè kans om nog voor rust op 2-2 te komen, toen de bal na een handsbal op de stip gelegd werd en Vincent Mast zich mocht revancheren voor zijn gemiste strafschop van vorige week. Na zijn gemiste strafschop van vorige week waren de twijfels bij Mast echter toegeslagen en geheel tegen zijn gewoonte in mikte hij nu in de andere hoek. De slecht ingeschoten strafschop werd een makkelijke prooi voor de keeper en ook de rebound van Davy Mierop werd door de doelman tegengehouden.

    In de rust was trainer Paul Bestebreur zeer ontevreden over het spel van zijn pupillen en dat liet hij dan ook merken. Nog voor ook maar 1 speler buiten was om aan de 2e helft te beginnen, had Bestebreur met zijn assistenten al buiten plaatsgenomen op de reservebank. De onvrede van Bestebreur miste zijn uitwerking niet, want in 10 minuten tijd hadden de rood-witten de 1-2 achterstand veranderd in een 3-2 voorsprong. In de 50e minuut was het opnieuw Glenn Stoffers die naar binnenkomend vanaf links met zijn rechterbeen de bal prachtig in de verste hoek wist te krullen en in de 58e minuut was het Brian Poelman die met zijn linkerbeen profiteerde van geklungel in de CION-defensie (3-2). In de 83e minuut leek Fabian Boekholt aan alle onzekerheid een eind te maken, toen hij met een hard schot in de bovenhoek voor de 4-2 zorgde. Hoewel CION uit een vrije trap nog de lat boven doelman Deshney Hoornweg wist te vinden, leek de voorsprong van Hellevoetsluis niet meer in gevaar te komen. Toch werd het nog even billen knijpen toen CION uit een vrije trap, waarbij Onur Furuncu tegen de afspraken in uit de muur stapte, de 4-3 scoorde, maar na een paar minuten blessuretijd blies scheidsrechter De Witte voor het einde. Hellevoetsluis meldt zich door deze overwinning met een gedeelde 2e plaats bij de koplopers in de 2e klasse D.