• Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel van vorige week in Vlaardingen tegen CWO, wist Hellevoetsluis nu ook de thuiswedstrijd tegen het SVS uit Capelle aan den IJssel niet te winnen. Daardoor raakten de rood-witten iets achterop in de strijd om de bovenste plaatsen.

    Nog voor de wedstrijd werd Hellevoetsluis al met een tegenvaller geconfronteerd, want naast de al afwezigen Onur Furuncu (geschorst), Vincent Mast (geblesseerd) en Remon Haze (ziek), haakte doelman Ribaric met een rugblessure af in de warming-up. Vervanger Ti-Jey Bins had dit seizoen echter al vaker bewezen een uitstekende vervanger te zijn. Doordat ook de niet geheel fitte Jeffrey de Koning op de bank plaatsnam, kon het gebeuren dat de defensie van de Hellevoeters incl. de doelman op 4 van de 5 plaatsen afweek van de basisopstelling van vorige week. Aanvoerder Frenk van Gelderen begon nu centraal achterin en linkermiddenvelder Brian Poelman stond als linksback opgesteld. Ondanks al deze aanpassingen begonnen de Hellevoeters echter uitstekend aan de wedstrijd. Het stormachtige weer had blijkbaar ook vat gekregen op de aanvalsdrang van de Hellevoeters, want de ploeg van Edwin de Koning begon uitstekend aan de wedstrijd en had na 10 minuten zomaar met 3-0 voor kunnen staan. Er waren veel corners en grote kansen voor o.a. Davy Mierop en Victor Hartog. Hoewel de storm in het veld iets ging liggen, bleef Hellevoetsluis de bovenliggende partij. De wedstrijd kabbelde een beetje voort, tot de Vestingstadbewoners aan het einde van de eerste helft weer 2 grote kansen kregen om de score te openen. Een vrije trap van Davy Mierop ging via de vingertoppen en de lat over het doel en Tommy van Schaijk kopte uit een voorzet van rechts snoeihard over in plaats van in het doel. Zo werd de rust met 0-0 ingegaan, maar was iedereen er van overtuigd dat de thuisploeg de wedstrijd in de 2e helft wel naar haar hand zou zetten.

    SVS kwam in de tweede helft iets aanvallender uit de startblokken en speelde meer op de helft van de tegenstander. Dit leverde voor het publiek, niet zo talrijk aanwezig op het ING Sportpark als andere wedstrijden, een leuk schouwspel op, dat op en neer ging. Toch was het Hellevoetsluis dat in de 60e minuut dan eindelijk op voorsprong kwam. Uit een scrimmage wist Sander van Pelt de bal tegen de touwen te schieten (1-0). Gek genoeg was het daarna 20 minuten SVS dat het spel bepaalde en in die fase van de wedstrijd verdiend op gelijke hoogte kwam (1-1). Het kreeg zelfs kansen op 1-2, maar dat leed werd de Hellevoeters bespaard. In de laatste 10 minuten bracht trainer Edwin de Koning met Patrick Struijk en Gaultier Obiango aanvallende wissels in, om zodoende toch de overwinning uit het vuur te slepen. Hoewel beide spelers uitstekend invielen, SVS onder druk stond en kansen kreeg te verwerken, bleven de Capellenaren op de been. Met name spits Tom Sleeuwenhoek heeft na de winterstop het goede gevoel nog niet te pakken, wat vooral bleek toen de lange spits, na een blunder in de Capelse defensie, waarbij 3 spelers incl. de keeper elkaar in de weg liepen, dè kans op de winnende treffer kreeg, maar een SVS-verdediger nog net op tijd terug was om de inzet te blokkeren. Sander van Pelt dwong de doelman van SVS met een kopbal ook nog tot een katachtige redding, zodat er in de stand uiteindelijk geen verandering meer kwam en de concurrenten Sparta en Nieuwenhoorn 2 punten uit wisten te lopen.