• In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie stond Hellevoetsluis voor de zware taak Nivo Sparta te bedwingen. De ploeg uit Zaltbommel kwam vorig seizoen nog uit in de eerste klasse en had in de laatste competitieronde de titel voor het grijpen. Ondanks een 3-0 voorsprong bij rust werd het in de 95e minuut nog 3-3 en ging Roda Boys er met het kampioenschap vandoor. Hoe zou deze klap doorwerken bij Nivo Sparta?

    In de eerste 20 minuten was er bij Nivo Sparta niks te merken van enige teleurstelling, speelde het fris van de lever en had Hellevoetsluis niets in te brengen. Een schotje van Gavin van Dort over het doel van Nivo Sparta was een eerste teken van leven van Hellevoetsluis, gevolgd door een grote kans, toen Bethslot Woldeamanuel door Vincent Mast aan de rechterkant werd weggestuurd en een strakke, harde voorzet gaf. Net voor de meegelopen Jeffrey Burger zat er echter een Spartaans teentje tussen, waardoor de bal tot corner werd verwerkt. Nivo Sparta, vorig seizoen ook al via de nacompetitie gedegradeerd uit de 1ste klasse na een finale tegen Zuidland, bleef optisch de betere ploeg, vooral aan de hand van de 34-jarige uitblinker Frenk Schaap, ooit in de top van het amateurvoetbal uitkomend voor JVC Cuijk en IJsselmeervogels. De routinier speelde nagenoeg foutloos en was overal te vinden, maar de driehoek Van Dort-Van den Heuvel-Melching en de uitblinkende doelman Dyron Bijl, wisten hem vooralsnog van scoren af te houden. Eén keer waren ook zij kansloos, maar werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Hellevoetsluis speelde noodgedwongen op de counter en was vooral via de razendsnelle Nick Koopal dreigend. In de 43e minuut was het topscorer Jeffrey Burger die voor Hellevoetsluis de score opende, toen de bal na een vloeiende aanval via Bethslot Woldeamanuel voor de voeten van Burger viel en hij doeltreffend afwerkte. Zo ging Hellevoetsluis ietwat tegen de verhouding in met een 0-1 voorsprong rusten.

    De Hellevoeters begonnen uitstekend aan de tweede helft, kregen al na 15 seconden een kans via Jeffrey Burger, maar zijn inzet werd met de voeten gekeerd door de Nivo Sparta-doelman. In minuut 54 was het Bethslot Woldeamanuel die een schietkans kreeg, maar uit balans werd gebracht. In de daaropvolgende aanval kwam diezelfde Woldeamanuel lengte tekort om goed op doel te kunnen koppen. In de 60e minuut een volgende grote kans voor de rood-witten, toen Bethslot Woldeamanuel met een mooie pass achter de verdediging de diepgaande Koopal wist te bereiken. Koopal leek 1-op-1 met de keeper af te kunnen drukken, maar een verdediger wist in een uiterste poging de bal nog te blokken. Nivo Sparta zette aan en maakte jacht op de gelijkmaker, maar de manier waarop deze in de 77e minuut viel was discutabel. Een situatie waarin beide spelers voor de bal gingen, werd door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding van Hellevoetsluis, wat leidde tot een strafschop voor de thuisploeg, welke feilloos door Schaap werd benut (1-1). Kennelijk had de scheidsrechter zijn fout ingezien, want in de eerstvolgende aanval van de Hellevoeters leidde een lichte overtreding van een Nivo Spartaan eveneens tot een strafschop, die al even zuiver door Brendon Jansen werd ingeschoten (1-2). Met nog 10 minuten op de klok was het alle hens aan dek voor de ploeg van Mark van Os en met een zondagsschot in de 85e minuut werd Dyron Bijl alsnog verslagen (2-2). Ondanks 8 minuten blessuretijd kwam er geen verandering meer in de score en gingen beide ploegen verlengen.

    In de verlenging viel Nivo Sparta aan en was het voor Hellevoetsluis een kwestie van tegenhouden, al bleven zij dreigend via de counter. Weer werd er een treffer van Nivo Sparta afgekeurd en vlak voor het einde van de verlenging was het Richard Zebregs die een heldendaad verrichte, door een zeker lijkend doelpunt van Schaap op de doellijn te voorkomen. Zo werd er in de verlenging niet meer gescoord en moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin groeide Dyron Bijl uit tot de held van Hellevoetsluis! Zowel de eerste als derde strafschop waren een prooi voor de doelman en omdat de strafschoppennemers Burger, Koopal en Woldeamanuel hun strafschoppen foutloos namen, was het aan Thomas Melching om de beslissende strafschop binnen te schieten. Ook op deze inzet was de doelman kansloos, zodat Nivo Sparta na het missen van het kampioenschap nu ook uitgeschakeld was voor promotie, maar alle Hellevoeters door het dolle waren van vreugde! In de volgende ronde treffen de rood-witten zondag 2e klasser Cluzona, dat klassegenoot Roosendaal met 3-1 versloeg. De wedstrijd in Wouw begint op zaterdag 8 juni om 15:00 uur!