• Na de 5-1 overwinning van vorige week op rode lantaarndrager Walcheren, stond er voor Hellevoetsluis opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Nummer 2 Serooskerke was van een ander kaliber dan Walcheren, maar toch wisten de Hellevoeters ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Zonder de geblesseerden Patrick Haze, Tijs van den Heuvel, Quincy de Lobel en Onur Furuncu en de vakantievierende Wouter Besters stond Hellevoetsluis voor een volgende krachtproef in haar strijd om weg te komen van de onderste plaatsen. Wel keerden Jeffrey de Koning en Victor Hartog ten opzichte van vorige week, toen zij een weekendje naar Barcelona waren, weer terug in de basis en was ook Frank de Regt terug van zijn wintersportvakantie. Met 3 opeenvolgende thuiswedstrijden was dit het moment om punten te sprokkelen en een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. Na de overwinning van vorige week was de ploeg van Edwin de Koning al van plek 11 naar plek 9 geklommen. Met Serooskerke kwam de nummer 2 van de ranglijst naar het ING Sportpark en het was in de tweede wedstrijd van het seizoen dat Hellevoetsluis pas in de 93e minuut met 1-0 werd verslagen, terwijl het bij rust even zo goed met 0-3 voor had kunnen staan. Op basis van die wedstrijd bevreemdde het de Hellevoeters dan ook dat Serooskerke zo hoog op de ranglijst stond, maar na de wedstrijd van vandaag kan de conclusie getrokken worden dat de Zeeuwse ploeg na het ongenaakbare Nieuwenhoorn de best voetballende ploeg uit de afdeling is. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op en het was Hellevoetsluis dat de beste kansen kreeg, waarbij de omhaal van Marley Dorst in de 10e minuut een beter lot verdiend had dan de buitenkant van de paal. Toen de 1ste helft richting het einde liep en de ruststand op 0-0 leek uit te draaien, was het een curieus doelpunt dat toch verandering in de stand bracht. Vincent Mast bracht vanaf de rand van de zestien meter de bal met een boog het strafschopgebied in en deze zeilde naar de tweede paal, waar de keeper mistaste en de bal onder de lat via het zijnet binnenviel (1-0). Een welkome opsteker voor de ING-Boys in deze gelijkopgaande 1ste helft.

In de tweede helft ging Serooskerke op jacht naar de gelijkmaker en liever meer. Zij hadden namelijk nog kans op het winnen van de 2e periode, maar dan moest er vandaag gewonnen worden en moest concurrent Yerseke nog verliezen bij Arnemuiden, wat voor Hellevoetsluis dan weer ongunstig zou zijn. In de 60e minuut werd het er voor Hellevoetsluis niet makkelijker op, toen Stefan Tuns bij een oliedomme actie de rode kaart kreeg voorgehouden. Terwijl hij zelf de vrije trap meekreeg, omdat er een overtreding op hem werd begaan, besloot hij toch nog even voor eigen rechter te gaan spelen. Hoewel de uitstekend fluitende scheidsrechter Molenaar nog even twijfelde, daar de sportieve wedstrijd er niet naar was, kon hij niet anders doen dan voor het natrappen van Tuns een directe rode kaart tonen. Zodoende moesten de Hellevoeters het laatste half uur met 10 man zien te overleven. De aanvallen van Serooskerke volgden elkaar snel op en de Hellevoet-defensie stond onder druk. Veelal was het de uitblinkende Jeffrey de Koning die de ballen wegkopte en -schoot en doelman Danijel Ribaric, die in de eerste helft met name in de opbouw slordig was, verrichte menig fraaie redding. Als dan ook de aanvallers van Serooskerke nog eens de meest fraaie kansen onbenut laten, dan weet je dat een overwinning de Hellevoeters niet kan ontgaan. Toen in de 95e minuut een vrije trap vanaf een fraaie plek slecht genomen werd en in de handen van Ribaric belandde, was dat voor de scheidsrechter het moment om af te blazen. Dit tot grote vreugde van iedereen die Hellevoetsluis een warm hart toedraagt. Hiermee vergaarden de rood-witten weer 3 belangrijke punten en nemen zij verder afstand van de onderste plaatsen.