• Na o.a. 2 overwinningen met 5-2 tegen resp. SSV '65 (oefenwedstrijd) en DBGC (beker) en midweeks een 2-3 zege uit bij 1ste klasser SHO, was het de spelers van Hellevoetsluis blijkbaar iets te hoog in de bol gaan zitten. Het is dat de spelers van Soccer Boys na de eerdere 5-2 nederlaag tegen DBGC niet echt geloofden in plaatsing voor de volgende ronde, anders had het voor de Hellevoeters nog veel slechter af kunnen lopen. Nu plaatste de ploeg van Paul Bestebreur zich, ondanks een 3-1 nederlaag, op doelsaldo toch nog voor de tweede bekerronde.

Of het kwam door het late tijdstip waarop de wedstrijd begon (de scheidsrechter arriveerde maar liefst een uur te laat op het sportpark in Bleiswijk) of de entourage van veld 2, feit was in ieder geval dat Hellevoetsluis een ongeïnspireerde indruk maakte. Dat leidde tot slordig spel, veel balverlies en irritatie over en weer. Fabian Boekholt wist uit een voorzet van Glenn Stoffers nog wel de 1-0 achterstand te neutraliseren, maar nog voor rust leidde een overtreding van Brian Poelman tot een strafschop die feilloos benut werd (2-1). Brian Poelman mocht daarbij van geluk spreken dat de zwak leidende scheidsrechter, die te pas en te onpas met gele kaarten liep te strooien, de gele kaart aan Richard Zebregs gaf, want in de tweede helft kreeg Brian Poelman nog eens geel voorgehouden. In die tweede helft probeerde Hellevoetsluis nog wel iets aan de achterstand te doen, maar dat gebeurde zonder enige overtuiging. Toen Soccer Boys, wiens ambitie het is zich te handhaven in de 2e klasse, zelfs voor 3-1 wist te zorgen, werd het nog billen knijpen voor de Hellevoetse supporters. Met nog 1 tegentreffer zou het bekersprookje namelijk uit zijn, maar doelman Ribaric wist dit met een redding te voorkomen. Nu maar hopen dat het hier een slechte generale betrof voor de eerste competitiewedstrijd, zodat de rood-witten dan weer scherp zijn en alle neuzen dezelfde kant op staan.