• Nadat Hellevoetsluis afgelopen dinsdag in de 1ste ronde van de Fides Cup met RVVH de koploper van de 1ste klasse op bezoek kreeg (3-6 nederlaag), kwam nu in de 3e ronde van de districtsbeker de koploper van de 3e klasse op bezoek. De Hellevoeters gingen door waar zij in de laatste 2 competitiewedstrijden al mee bezig waren, namelijk veel scoren. Het arme Oudewater, dat nog geen competitiewedstrijd verloren had, spartelde in de eerste 20 minuten nog wel tegen, maar werd in het vervolg door de rood-witten aan gort gespeeld, met een 6-0 eindstand tot gevolg.

Een wedstrijd tegen een 3e klasser kan altijd leiden tot onderschatting, maar gezien de stand op de ranglijst was Hellevoetsluis gewaarschuwd. FC Oudewater had deze competitie namelijk nog geen wedstrijd verloren en stond met 6 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel bovenaan. In de eerste 20 minuten liet FC Oudewater ook zien over een goede ploeg te beschikken, maakte het het Hellevoetsluis niet alleen lastig, maar was het aanvallend ook het meest dreigend. Grote kansen hoefde doelman Deshney Hoornweg echter niet te verijdelen en na 12 minuten was het Glenn Stoffers die met een voorzet Marley Dors bereikte, die voor de 1-0 voorsprong zorgde. Lang bleef het hierbij, al had Hellevoetsluis na 25 minuten wel de wedstrijd onder controle. Het was wachten tot de 42e minuut voordat Hellevoetsluis de voorsprong wist te verdubbelen, Dit keer was Marley Dors vanaf links de aangever en zijn indraaiende voorzet werd koppend tot doelpunt gepromoveerd door Fabian Boekholt (2-0).

Na rust gooide Serkan Yavuzyigitoglu, ook al veel scorend de laatste weken, de wedstrijd met een fraaie treffer op slot. Vanaf links naar binnen komend krulde hij de bal met zijn rechter over de vergeefs duikende doelman in de verre hoek (3-0). Oudewater kwam er niet meer aan te pas en het was alles Hellevoetsluis wat de klok sloeg. Mooie aanvallen werden op de mat gelegd en verdedigend werd er niets weggegeven. Meer doelpunten konden niet uitblijven en die kwamen er dan ook. Eerst was het Marley Dors in de rol van aangever, waardoor Serkan Yavuzyigitoglu zijn tweede van de middag kon scoren (4-0) en daarna was het de beurt aan Marley zelf om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. De 5-0 was de mooiste, toen hij met een diagonale streep in de verste bovenhoek vanaf 18 meter de doelman kansloos liet. De 6-0 wist Marley te scoren na goed voorbereidend werk van de ingevallen Rephendry Amsterdam, die na lang blessureleed langzaamaan weer naar zijn niveau aan het groeien is. Een eenvoudige zege dus voor de Vestingstadbewoners, die in de laatste 4 wedstrijden maar liefst 21 keer wisten te scoren. Verder was de invalbeurt van de pas 17-jarige Mido Tukker, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal, het vermelden waard.