• Onder een heerlijk herfstzonnetje en voor de ogen van de trouwe supportersschare heeft Hellevoetsluis de wedstrijd tegen Yerseke in winst om weten te zetten. Door het missen van kansen maakten de Hellevoeters het zichzelf lang lastig, maar na 90 minuten waren de 3 punten voor de rood witten.

    Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 84-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter Ben Beukers, was de eerste kans al vroeg in de wedstrijd voor Hellevoetsluis. Een directe vrije trap op 18 meter van het doel, toegekend na een overtreding op Jeffrey Burger, werd door Bethslot Woldeamanuel over de muur gelift, maar uitstekend gered door de lange doelman. De eerste kans voor de Zeeuwen was er na ca. 10 minuten. De gevaarlijke nummer 11 ontsnapte aan de linkerkant en trok de bal voor, maar deze belandde iets achter de spits, waardoor deze de bal niet genoeg vaart mee kon geven en de inzet een makkelijke prooi werd voor doelman Dyron Bijl. In de 17e minuut was het raak voor Hellevoetsluis. Jeffrey Burger tikte de bal door op Brian Poelman, die, omdat de bal stuitte, met een lob de uitgekomen doelman passeerde (1-0). Twee minuten later was het Bethslot Woldeamanuel die door een prachtige pass door het centrum van Timo Verheij vrijgespeeld werd, maar oog-in-oog met de keeper de bal recht op hem af schoot. Een venijnig schot net naast van Jeffrey Burger, na een soepel lopende aanval, was het laatste wapenfeit voor rust.

    In de tweede helft was het na 1 minuut al bijna raak voor de Hellevoeters, toen een prima voorzet van Brandon Jansen uitstekend werd ingekopt door Brian Poelman, maar een dito redding van de keeper voorkwam de 2-0. In het verloop van de tweede helft gaf Yerseke meer tegenstand, maar waren de kansen voor de Hellevoeters. Vooral Jeffrey Burger werd regelmatig in stelling gebracht, maar diens vizier stond vooralsnog nog niet op scherp. Een lob daalde net te laat en ook 2 koppansen waren niet aan de aanvaller besteed. In de 85e minuut was het dan toch raak voor de hardwerkende Burger. Van net binnen de 16 haalde hij verwoestend uit, zodat de doelman de bal alleen maar gehoord moet hebben (2-0). Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar in de blessuretijd werd het toch nog even billen knijpen voor de Hellevoeters. Van treuzelen bij het wegwerken van de bal profiteerde een Yerseke-aanvaller en deze schoot van dichtbij de 2-1 binnen. In de absolute slotfase kreeg de Zeeuwse ploeg net buiten het strafschopgebied ook nog een vrije trap te nemen, maar deze trof geen doel, zodat Hellevoetsluis de 3 punten aan de Brielsestraatweg wist te houden en het de koplopers in het vizier houdt.