• In een met name uitstekende eerste helft van Hellevoet-kant, waarin de rood-witten koploper MZC ’11 op hun eigen sportpark Den Hogen Blok niet in hun spel lieten komen en de beste kansen kregen, kwam het in de tweede helft verdiend op voorsprong, maar verspeelde het in de slotminuten toch nog de aanstaande koppositie, zodat het nu met 2 punten achterstand op de nieuwe koploper SVOD ’22 de vierde plaats inneemt.

    Vanaf de eerste minuut maakte Hellevoetsluis, spelend in de sterkste opstelling, duidelijk met welke bedoeling het naar Zierikzee was gekomen. De ploeg van Mark van Os zette vol druk op de verdediging van MZC ’11, dat hier zichtbaar niet beter van ging voetballen en de bal vaak lukraak naar voren schoot, waar het een makkelijke prooi was voor de Hellevoetse verdedigers. Hellevoetsluis had dan ook het beste van het spel en kreeg de beste kansen. Jeffrey Burger verscheen oog-in-oog met de keeper, maar tikte de bal net naast, en een nog grotere kans kreeg Berthslot Woldeamanuel, die diep gestuurd werd, zijn tegenstander voorbleef en één-op-één met de uitgekomen keeper de bal over hem heen wilde lobben, maar de lob net te kort was. Tussendoor kreeg Hellevoetsluis nog een enorme domper te verwerken, toen topscorer Nick Koopal bij een sprintduel zijn hamstring verrekte en de strijd moest staken. Koploper MZC ’11 stelde overigens maar bar weinig tegenover het energieke spel va Hellevoetsluis en iedereen vroeg zich dan ook af hoe deze ploeg met 5-0 van titelfavoriet Heinenoord had weten te winnen.

    In de tweede helft waren de teams gelijkwaardig aan elkaar en ontstond er een interessante wedstrijd, omdat beide ploegen wilden winnen om bovenaan te blijven of te komen. Hellevoetsluis bleef daarbij het meest dreigend, al lieten de Zeeuwen zich nu ook niet onbetuigd, maar verdwenen de meeste inzetten voorlangs het doel van Dyron Bijl. In de 75e minuut was het raak voor de Hellevoeters. Een corner van MZC ’11 werd slecht genomen, waarna uit een vlijmscherpe counter Jeffrey Burger Hellevoetsluis op een niet onverdiende 0-1 voorsprong schoot. Voor MZC ’11 was dit het sein om alles op de aanval te gooien om niet tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen. De koploper zette Hellevoetsluis onder druk en dat zorgde voor vele hachelijke momenten voor de neus van Dyron Bijl. Deze hield lang stand, maar moest zich in de 89e minuut toch gewonnen geven. De verdediging van Hellevoetsluis gaf een MZC-aanvaller te veel ruimte in het strafschopgebied en deze krulde de bal buiten bereik van Bijl in de verre hoek (1-1). Hellevoetsluis beleefde hierna nog een paar hachelijke momenten, maar wist meer tegendoelpunten te voorkomen. Aan de andere kant hadden de rood-witten uit de laatste vrije trap nog met de winst naar huis kunnen gaan, maar de bal werd niet goed genoeg ingekopt, waardoor deze voorlangs ging. Gezien het verloop van de wedstrijd hadden beide teams vrede met het eindresultaat en lijkt er nu al een afscheiding in deze afdeling plaats te vinden. Koplopers zijn nu SVOD en Heinenoord met 15 punten, MZC heeft 1 punt minder en Hellevoetsluis heeft weer 1 punt minder dan MZC. Nummer 5 Walcheren heeft inmiddels al 4 punten minder als de Hellevoeters en voert een grote middenmoot aan.