• Na de twee zware 3-0 nederlagen tegen resp. NSVV en Zuidland, toog Hellevoetsluis naar Zoutelande voor de confrontatie met laagvlieger De Meeuwen. Thuis werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld, maar in Zeeland hadden de Hellevoeters geen kind aan de groen-witten.

    Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Hellevoetsluis over meer (voetballende) kwaliteiten beschikte dan de tegenstander. Toch was het even wennen voor de rood-witten, want trainer Paul Bestebreur had na de twee decepties teruggegrepen op zijn favoriete 1-3-5-2 systeem. Daardoor kon het gebeuren dat centrale verdediger Anthony Bentem op het middenveld geposteerd stond, middenvelder Mischa van Kempen de rechter zone verdedigde en rechtspoot Daniël Dijksman de linker zone bewaakte. Voorin waren er basisplaatsen voor de 16-jarige Bo van Wingerden (zijn debuut in de basis) en Hamdi Akcay. Deze bleken later in de wedstrijd een beslissende rol te spelen. Binnen het kwartier kwam Hellevoetsluis op voorsprong, toen Brian Poelman de bal net voor de keeper binnentikte (0-1). Alleen rond het half uur kreeg Hellevoetsluis het even lastig, toen De Meeuwen zich van meer fysiek spel bediende. De storm in het dit keer windstille Zoutelande ging snel weer liggen en Hellevoetsluis ging met de 0-1 voorsprong rusten.

    In de tweede helft was het de beurt aan het duo Van Wingerden – Akcay en was de wedstrijd snel beslist. In de 51e minuut was het namelijk Bo van Wingerden die Hamdi Akcay bediende, die zich knap vrijdraaide en afwerkte (0-2). Ook bij de 0-3 speelde hetzelfde duo een hoofdrol, toen opnieuw Bo van Wingerden zijn maatje voorin bediende, waardoor Akcay zijn tweede van de middag kon scoren en Hellevoetsluis in veilige haven bracht. De koek was nog niet op als het gaat om debuterende jonkies, want de 17-jarige Whaney Duarte viel in de slotfase in en wist in de blessuretijd zelfs de 0-4 binnen te schieten. Al met al dus weer eens een mooie middag voor Hellevoetsluis, die nog mooier werd toen bleek dat concurrent DBGC verloren had en de voorsprong op plek vier, met nog 3 wedstrijden te gaan, 5 punten is!