• Wie zowel afgelopen zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Yerseke als dinsdagavond 4 februari in de thuiswedstrijd om de VoetbalRijnmond Cup tegen zondag 1ste klasser Olympia aanwezig was, zal zich verbaasd hebben over de totaal verschillende wedstrijden die de Hellevoeters op de mat legden. Zaterdag was er sprake van een totale off-day, zat niemand in de wedstrijd en was er totaal geen strijd en beleving. Hoe anders was dat in de wedstrijd tegen Olympia! De ploeg van trainer Edwin de Koning, die vooraf de noodklok had geluid en een beroep had gedaan op het eergevoel van de spelers, speelde frivool combinatievoetbal, liet het balletje gaan, er was beweging zonder bal, er werd doorbewogen, kansen gecreeerd en uiteindelijk, na een 1-1 eindstand, meer dan verdiend gewonnen na strafschoppen. Het doelpunt van Hellevoetsluis in de 49e minuut stond symbool voor het voetbal dat Hellevoetsluis deze avond speelde, want na een balverovering ging de bal van voet naar voet en legde Ken Luyendijk vanaf de rechterkant de bal uiterst precies over een verdediger, waarna de inlopende Serkan Yavuzyigitoglu de bal met binnenkant voet kon binnenwerken. Hellevoetsluis kreeg kansen op meer, maar verzuimde de winnende treffer al in de reguliere speeltijd te maken, zodat er strafschoppen aan te pas moesten komen om een winnaar te bepalen. Beide ploegen wisten de eerste 5 strafschoppen raak te schieten, waarna bij de 8e strafschop voor Olympia de bal naast werd geschoten en Hellevoetsluis zich plaatste voor de 4e ronde.