• Door een zwaarbevochten 3-2 overwinning op directe concurrent Arendskerke steeg Hellevoetsluis 2 plaatsen op de ranglijst en nam het afstand van de degradatiezone. Zoals wel vaker dit seizoen bleek het zelfvertrouwen bij een tegentreffer echter erg broos te zijn en kwam de ploeg van Edwin de Koning onnodig in de problemen.

Ondanks de vele regen de afgelopen dagen scheen er vandaag een heerlijk herfstzonnetje op het ING Sportpark en was het op het weer gezellig drukke terrein aan de Brielsestraatweg goed toeven. Tegenstander Arendskerke, na jaren uitgekomen te zijn in de 3e klasse nu weer eens spelend in de 2e klasse, bleek een sportieve en positieve tegenstander, zowel binnen als buiten de lijnen. Zoals wel vaker dit seizoen begon Hellevoetsluis voortvarend aan de wedstrijd, legde het de tegenstander in de eerste 20 minuten haar wil op, creëerde het kansen en scoorde het ook. Nadat eerder Quincy de Lobel de paal al had geteisterd en er diverse kansen gemist waren, was het in de 26e minuut dan eindelijk toch raak, toen spits Wouter Besters met een mooie hakbal binnen het 16-meter gebied de doorgelopen Gaultier Obiango wist te bereiken en deze voor de 1-0 zorgde. Waar Hellevoetsluis in andere wedstrijden de stand niet verder uit wist te breiden en daardoor verderop in de wedstrijd in de problemen kwam, was het nu al in de 30e minuut weer raak, toen een inzet van Frank de Regt via de onderkant van de lat achter de doellijn stuitte, wat door de prima leidende scheidsrechter De Wild uit Meerkerk uitstekend gezien werd (2-0). Arendskerke was tot dat moment nog niet één keer voor het doel van de Hellevoeters geweest, maar een foutieve inspeelbal van doelman Ribaric leidde het eerst gevaarlijke moment in. De bal belandde links voorin en de daaropvolgende voorzet werd door Vincent Mast ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt. Zo was de stand na 34 minuten ineens 2-1 en bleek na rust dat een tegentreffer iets doet met het zelfvertrouwen van de rood-witten.

Waar Hellevoetsluis namelijk in de eerste helft misschien wel de beste helft van dit seizoen speelde, zakte het in de tweede helft weer ver terug, kreeg het het middenveld niet meer in handen en creëerde het ook geen kansen meer. Hoewel trainer Edwin de Koning altijd predikt elkaar onder de knie aan te spelen, werd er weer eens veel te vaak voor de lange bal gekozen, waar de ING-Boys de eerste helft juist met combinatiespel tot kansen kwamen. Arendskerke was beter, maar tot veel kansen leidde dit niet. Het wachten was echter eerder op de 2-2 dan op de 3-1. De Koning paste een aantal wissels toe en met name het inbrengen van Rucentney Benito voor Gaultier Obiango miste zijn uitwerking niet. Nadat Hellevoetsluis eerst nog ontsnapt was aan de 2-2, doordat de bal op de paal belandde, werd de razendsnelle Benito over de rechterkant diep gestuurd en bereikte hij met een scherpe voorzet de inlopende Frank de Regt, die in de 84e minuut met zijn tweede treffer van de middag voor de bevrijdende 3-1 zorgde. Het was nog even billen knijpen toen Arendskerke in de 90e minuut de 3-2 scoorde, maar de tijd was te kort om nog serieus in gevaar te komen. De drie punten werden door de Hellevoeters met gejuich begroet en met volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma, zouden de Brielsestraatwegbewoners mogelijk nog verder kunnen klimmen op de ranglijst, waarna een week later dè clash tegen koploper Nieuwenhoorn op het programma staat!