• Niet voor het eerst dit seizoen moest Hellevoetsluis eerst een achterstand goedmaken om de wedstrijd uiteindelijk toch weer winnend af te sluiten en zodoende in het spoor te blijven van koploper MZC '11, de tegenstander van volgende week.

    Het Zeeuwse Arnemuiden, voorafgaand aan de wedstrijd op een 6e plaats, slechts 3 punten achter de Hellevoeters, was zeker niet naar de Vestingstad gekomen om een afwachtende houding aan te nemen. Dat bleek al meteen vanaf de aftrap, toen twee Arnemuiden-aanvallers zich al combinerend een weg baanden door de verdediging van Hellevoetsluis. De laatste bal was echter te scherp, waardoor doelman Dyron Bijl eerder bij de bal was dan de speler van Arnemuiden. Beide spelers leken nog vervelend met elkaar in botsing te komen, maar konden de wedstrijd zonder problemen vervolgen. Arnemuiden bleef vervolgens dreigend en kwam een paar keer gevaarlijk door over de flanken. Hellevoetsluis speelde niet goed en kwam ook niet tot kansen, waar het in andere wedstrijden het publiek vooral wist te vermaken met energiek voetbal en veel doelpunten.

    In het eerste kwartier van de tweede helft hetzelfde spelbeeld, wat in de 52e minuut leidde tot de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong voor Arnemuiden. Vanaf minuut 60 nam Hellevoetsluis het initiatief en leidde de omzettingen van trainer Mark van Os tot wat meer grip op de wedstrijd. Er kwamen kansen en in de 72e minuut was het dan zover. Na een mooie actie aan de rechterkant gaf Brendon Jansen, in de rust ingevallen voor de tegenvallende Brian Poelman, de bal strak voor. Jeffrey Burger schoot nog tegen de keeper, maar in de rebound wist Bethslot Woldeamanuel wel te scoren (1-1)! Hellevoetsluis ging nu voor de winst en de winnende treffer leek al van de schoen van Casper Bredius te komen, maar waar iedereen de inzet al telde schoot Bredius tegen de keeper aan. In de slotfase was het toch Casper Bredius die voor grote vreugde zorgde in het Hellevoetsluis-kamp. Weer ging er een mooie aanval aan vooraf. Brendon Jansen stuurde met een prachtige pass Nick Koopal diep en deze wist met een voorzet Bredius te bereiken. Deze bleef uiterst koelbloedig, nam de bal eerst nog aan, maakte een paar schijnbewegingen en schoot de bal toen rustig tegen het net (2-1)! In de hectische slotfase, waarin Arnemuiden nog kansen op de gelijkmaker kreeg, wist Hellevoetsluis overeind te blijven en zodoende de 3 punten aan de Brielsestraatweg te houden. Het bleef daarmee op1 punt achter koploper MZC ’11, dat komende zaterdag in Zierikzee de tegenstander is. Een heuse topper dus!