• Met vijf punten voorsprong op nummer 4 DBGC, en een relatief eenvoudig programma, resp. tegen de nummer 14, 13 en 9, had Hellevoetsluis de 3e plaats voor het grijpen. Na de beschamende 1-3 nederlaag tegen nummer laatst SSV '65 moeten de Hellevoeters echter nog alle zeilen bijzetten om de 3e plaats te behouden en zich zodoende te plaatsen voor de nacompetitie.

    Op een zonovergoten en drukbezocht ING Sportpark waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. Opgewarmd door de derby Hellevoetsluis 2 - Nieuwenhoorn 2 (2-2) ging het publiek er dan ook eens lekker voor zitten, uitgaande van een eenvoudige en ruime overwinning, waarmee Hellevoetsluis de tegenstander uit Goes definitief af zou laten dalen naar de 3e klasse. Wat het publiek echter te zien kreeg, was een beschamende vertoning van de ploeg van Paul Bestebreur. Tuurlijk, als Hamdi Akcay binnen 10 minuten één van de drie opgelegde kansen benut had, was de wedstrijd heel anders verlopen, maar wanneer dat niet gebeurt, dien je het sowieso achterin dicht te houden en op zoek naar de 1-0 geduldig te blijven. Misschien nog wel belangrijker is de absolute wil om te winnen en de over mijn lijk mentaliteit dat er op het ING Sportpark niets te halen valt. Die instelling ontbreekt echter al een tijdje bij de rood-witten en dan kan je ook van de nummer laatst verliezen. De in de basis debuterende keeper Daan Moerland werd daarbij door zijn verdedigers in de steek gelaten en kon aan geen van de treffers iets doen. Onder boegeroep van het publiek zocht de thuisploeg na 45 minuten met een beschamende 0-3 achterstand de kleedkamer op.

    Paul Bestebreur probeerde met een drievoudige wissel de wedstrijd nog om te draaien en na de 1-3 van Mischa van Kempen was er ook nog voldoende tijd om een resultaat te behalen, maar, ondanks kansen voor o.a. Bunyamin Karahan, ontbrak de echte overtuiging om er nog iets van te willen maken. Zodoende blameerde Hellevoetsluis zich door de thuiswedstrijd tegen het nagenoeg gedegradeerde SSV '65 met 1-3 te verliezen en moet het in de laatste twee wedstrijden nog vol aan de bak om de 3e plaats te behouden. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van Rijnsbergen, ging de beschamende vertoning nog even verder, toen enkele spelers hun frustraties niet in bedwang konden houden, op de verkeerde manier wel ineens vechtlust toonden en zich gedroegen op een manier die niet bij Hellevoetsluis past. Een op voorhand schitterende zaterdag, werd dus een zaterdag om snel te vergeten.