• In de voorlopig laatste competitiewedstrijd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen ging Hellevoetsluis uiterst effectief om met de kansen. Hoewel het de gehele 2e helft onder druk stond, gaf het geen kans weg en wist het toch met 2-0 van het Vlaardingse CION te winnen.

De ingelaste competitiewedstrijd, die eerder vanwege diverse coronagevallen bij CION, op zaterdag 3 oktober werd afgelast, werd nu gespeeld in een macabere ambiance. Waar de Hellevoeters in de regel voetballen voor een paar honderd man publiek en verwelkomd worden met de beats van een heuse opkomsttune, oogde het ING Sportpark nu mistroostig en verlaten. De wedstrijd werd slechts gadegeslagen door een enkel bestuurslid van Hellevoetsluis en een aantal geblesseerde spelers van CION. Alleen al vanwege het gebrek aan sfeer, publiek en inkomsten is het goed dat de voetbalcompetitie bij de amateurs daarom even stil ligt. Ook als speler leef je namelijk heel anders naar deze wedstrijden toe dan naar een onder normale omstandigheden gespeelde competitiewedstrijd. Promovendus CION, op basis van de ruime voorsprong die het vorig seizoen op de ranglijst had, gepromoveerd uit de 3e klasse, kwam al omgekleed naar het ING Sportpark, waar het wel de beschikking kreeg over 2 kleedkamers. Eénmaal aan de wedstrijd begonnen liet de ploeg van oud-prof Ricky van den Bergh meteen vanaf het begin zien over veel kwaliteiten te beschikken. Ze zette de Hellevoetse defensie onder druk, maar vooral via de in de eerste helft uitblinkende Frank de Regt wisten de rood-witten hier onderuit te voetballen. De teams hielden elkaar in evenwicht en veel kansen vielen er niet te noteren. Wel ging er al in de allereerste minuut een poging van Hellevoetsluis maar net voorlangs het doel van de CION-doelman. Het volgende gevaarlijke moment leidde ook meteen tot de voorsprong voor Hellevoetsluis. Glenn Stoffers, die steeds beter zijn draai gaat vinden, werd de diepte ingestuurd, kreeg 2 tegenstanders tegenover zich en wist met een uiterste krachtsinspanning de bal terug te leggen op Brian Poelman, die met een schot van buiten het strafschopgebied, dat wegdraaide van de keeper, de 1-0 wist te scoren. Gezien het spelbeeld van dat moment, waarin CION vooral meer balbezit had, maar geen enkele kans wist te creëren, enigszins tegen de verhouding in. Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op, waarbij de thuisploeg CION steeds niet verder dan de 16-meter lijn liet komen. In de tegenstoot was Hellevoetsluis dreigend en het was dan ook Glenn Stoffers die een mooie aanval over veel schijven met een hard schot tot doelpunt promoveerde (2-0). Dit was tevens de ruststand.

In de tweede heft had vooral CION het balbezit en kwam Hellevoetsluis nog maar sporadisch onder de druk uit, maar de defensie van de rood-witten bleef eenvoudig op de been. Het aanvalsspel van de Vlaardingers was weinig fantasierijk en als het er al eens dreigend uit zag, was de eindpass niet verzorgd of was doelman Danijel Ribaric meester over de situatie. Hij heerste weer ouderwets over zijn 16 meter en zette zijn kompanen op de juiste plek. Aanvallend konden de Hellevoeters ook weinig potten breken al kregen zij via Stoffers, Yavuzyigitoglu en de ingevallen Obiango nog wel kansjes. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand en ging Hellevoetsluis met 4 punten uit 4 wedstrijden met een goed gevoel het (naar wij hopen tijdelijke) reces in.