• Nadat Hellevoetsluis vorige week nog de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse na strafschoppen wist door te komen, vond het in de halve finale tegen zondag 2e klasser Cluzona haar waterloo. Kwalitatief gezien was Hellevoetsluis de betere ploeg, maar de drive en spirit die het vorige week aan de dag legde was er in deze wedstrijd niet, waardoor de ploeg uit Wouw betrekkelijk eenvoudig op de been bleef en met 3-0 wist te winnen.

    Op het idyllisch gelegen sportpark De Doelen, waar de Hellevoetse toeschouwers weer eens in de meerderheid waren, begon Hellevoetsluis als favoriet aan deze confrontatie. Nog twee wedstrijden alles geven om de droom te realiseren om voor het eerst in de historie de stap naar de 1ste klasse te maken. Met op papier twee makkelijkere tegenstanders dan het vorige week verslagen Nivo Sparta lag de weg naar deze historische stap voor de rood-witten open. De ploeg van Mark van Os trof in de Brabanders echter een stugge tegenstander dat in de reguliere competitie slechts één punt tekort kwam om kampioen te worden en maar 18 tegentreffers te verwerken kreeg. Toen het in de 32e minuut dan ook op een 1-0 voorsprong kwam voelde het zich als een vis in het water en kon het vanuit de verdediging via de gevaarlijke spits en de snelle rechteraanvaller loeren op de counter. De 1-0 viel uit een corner, waarbij de geheel vrijstaande aanvoerder bij de tweede paal in kon koppen. Tot dat moment waren er nog niet veel opwindende momenten geweest. Wel kreeg Hellevoetsluis al vroeg met een tegenvaller te maken toen topscorer Jeffrey Burger met een uit de kom geschoten knie niet verder kon en vervangen werd door Casper Bredius. Hellevoetsluis kreeg nog voor rust een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de anders zo trefzekere Brendon Jansen miste een strafschop. De slappe inzet werd eenvoudig door de doelman gekeerd, zodat de ploegen met een 1-0 stand gingen rusten.

    In de tweede helft had Hellevoetsluis voortdurend het balbezit, hierdoor in de gelegenheid gesteld door de blauw-witten, die vertrouwden op hun verdediging. Bij de Hellevoeters ontbrak de echte overtuiging en was het baltempo te laag om het de soevereine defensie echt lastig te maken. Van de 60e tot 75e minuut drong Hellevoetsluis steeds meer aan, belandde een inzet van Nick Koopal bovenop de lat, werd een schot van Casper Bredius van richting veranderd, zodat het slechts een corner opleverde, en leek Hellevoetsluis een tweede strafschop te krijgen. De overtreding op Tim van der Lijn, volgend seizoen uitkomend voor Zwartewaal, werd volgens de assistent-scheidsrechter, die aan de andere zijlijn stond, echter buiten het strafschopgebied gemaakt, waarna de scheidsrechter de strafschop omzette in een vrije trap. Deze werd slecht uitgevoerd en door Tijs van den Heuvel naast geschoten, waarna Cluzona, in 1937 als Club zonder naam opgericht, in de daaropvolgende aanval de wedstrijd in het slot leek te gooien. Linkerverdediger Thomas Melching werd op de achterlijn eenvoudig gepasseerd en de voorzet was een simpele prooij voor de geheel vrijstaande Cluzona-speler die slechts tegen de bal aan hoefde te lopen (2-0). Omdat het doelpunt in de 75e minuut viel, waren er nog zeker 20 minuten te spelen en Hellevoetsluis heeft wel vaker aangetoond dat het nooit verslagen is. Het heeft er echter nooit ingezeten voor de Hellevoeters en in de slotfase werd het zelfs nog 3-0 voor de thuisploeg, toen een vrije trap vanaf de zijkant door de speler die ook al de 2-0 maakte, geheel vrijstaand snoeihard ingekopt werd (3-0). Zodoende zal Hellevoetsluis nog weer een jaar moeten wachten om de zo gewenste stap naar de 1ste klasse te kunnen maken.