• Waar Hellevoetsluis altijd met spelers mondeling overeenstemming bereikt op basis van een man een man een woord een woord, geldt dat gezegde blijkbaar niet voor alle spelers. Wekenlang kondigt de 2e klasser namelijk al met groot enthousiasme aan dat er met Glenn Weijts, komend van De Zwerver uit Kinderdijk, een fantastische spits naar de Brielsestraatweg komt, maar Weijts besloot pas na de overschrijvingstermijn anders.

    Door de plotselinge sportieve successen, waardoor De Zwerver geheel onverwacht via de nacompetitie wist te promoveren naar de 1ste klasse, werd Weijts het hoofd op hol gebracht en besloot hij op het laatste moment doodleuk bij De Zwerver te blijven, hiermee Hellevoetsluis met een groot probleem opzadelend. De overschrijvingstermijn is namelijk al verstreken, dus waar haal je nu nog een scorende spits vandaan? Talent Marley Dors had al besloten naar Spijkenisse te gaan en stand-in Rephendry Amsterdam kondigde ook zijn vertrek aan, toen hij hoorde van de komst van Weijts. Het egoïsme viert weer eens hoogtij in de voetballerij, terwijl Weijts op 12 juni nog aan voorzitter Edwin Boogaard liet weten blij te zijn met een andere nieuwe aanwinst van Hellevoetsluis en op 15 juni, de dag van de deadline qua overschrijvingen, stelde hij nog de vraag of er nog zaken geregeld moesten worden voor zijn overschrijving... Ook liet Weijts afgelopen zaterdag, na de beslissende wedstrijd tegen Yerseke, die leidde tot de promotie voor De Zwerver, door een verslaggever nog optekenen dat zijn keuze voor Hellevoetsluis vast stond.

    "Op het moment dat een speler bekend maakt naar ons toe te komen, zeggen wij hem toe dat wij voor zijn positie vanaf dat moment stoppen met zoeken. Had Weijts een maand eerder zijn twijfel uitgesproken, dan hadden wij in ieder geval nog op zoek kunnen gaan naar een andere spits. Was hij dan toch gekomen, dan hadden ze het maar met z'n tweeën uit moeten vechten. Ook De Zwerver speelt hierin natuurlijk een bedenkelijke rol door in de euforie van de promotie Glenn Weijts ertoe te bewegen toch te blijven. Misschien zijn we bij Hellevoetsluis dan wel eens te netjes en te lief, maar gelukkig kunnen wij een ieder recht in de ogen kijken", aldus een woedende voorzitter Edwin Boogaard van Hellevoetsluis. Weijts liet per whatsapp weten toch te kiezen voor een langer verblijf bij De Zwerver, omdat hij als voetballer altijd het hoogste niveau nastreeft. "Je hebt het hier over het verschil tussen de onderkant van de 1ste klasse en de bovenkant van de 2e klasse, niet over de 3e divisie!", vervolgt Boogaard zijn tirade.

    Ook Trainer Bestebreur is not amused met de opmerkelijke stap van Weijts en vooral over het tijdstip waarop hij dit kenbaar maakt. "Je maakt in je hoofd naar volgend seizoen toe toch al een plaatje van de ideale opstelling en een scorende spits ligt niet voor het oprapen, dus wij waren enorm blij met de komst van Glenn. Deze opmerkelijke stap zorgt er nu voor dat wij mogelijk op een andere manier zullen moeten gaan voetballen en onze ambities misschien bij moeten stellen."