• In een druilerig en, door de afwezigheid van toeschouwers, mistroostig en naargeestig decor, liet Hellevoetsluis weer eens zien het moeilijk te hebben tegen op papier mindere tegenstanders en met natuurgras. Waar er de laatste wedstrijden op kunstgras, met 21 doelpunten in 4 wedstrijden, lustig op los gescoord werd, was het tegen Rozenburg allemaal wat minder frivool, doelgericht en scherp en was het wachten tot de 92e voordat de ingevallen Brian Poelman zich ontpopte tot goudhaantje en zich met een Dessertje kroonde tot matchwinner.

    Indachtig de uitwedstrijd op natuurgras van een paar weken geleden tegen Strijen, die als tussendoortje voor de topper tegen CWO beschouwd werd en kansloos met 2-0 verloren werd, diende Hellevoetsluis de uitwedstrijd tegen Rozenburg, een week voor de topper tegen koploper DCV, anders aan te pakken. Hellevoetsluis pakte het initiatief en legde Rozenburg haar wil op, maar het spel oogde rommelig en tot kansen leidde het in de beginfase nog niet. De eerste echte kans was notabene voor het counterende Rozenburg, maar tot opluchting van alle Hellevoeters belandde de bal op de paal. In het vervolg kregen de rood-witten verschillende kansen op de 0-1, maar zo makkelijk als het team in de afgelopen weken scoorde, toen haast iedere kans tot een doelpunt leidde, zo moeizaam ging het nu. De logische ruststand was dan ook 0-0.

    In de tweede helft ging Hellevoetsluis energiek op jacht naar de overwinning. De mannen van Paul Bestebreur werkten hard, maar de eindpass was niet altijd even goed verzorgd. Toch kregen Marley Dors en Glenn Stoffers kansen op de openingstreffer en schoot Davy Mierop op de paal. Bestebreur bracht in de 70e minuut Brian Poelman in voor Fabian Boekholt en wisselde 5 minuten voor tijd nog eens aanvallend door verdedigende middenvelder Richard Zebrefs in te wisselen voor spits Rephendry Amsterdam. In een laatste poging de overwinning binnen te slepen, slingerde aanvoerder Furuncu de bal vanaf links voor het doel, welke onderweg werd aangeraakt en Brian Poelman net eerder bij de bal was dan de keeper. De 0-1 in de 92e minuut, in de volksmond een Dessertje, leidde tot grote vreugde bij zowel spelers als bankzitters. Een minuut later blies de scheidsrechter voor het einde en boekte Hellevoetsluis een benauwde, maar op basis van het kwaliteitsverschil en de kansen verdiende overwinning. Concurrent DCV kwam niet in actie, waardoor de Hellevoeters met een zege in de thuiswedstrijd over de Krimpenaren heen klimmen.